Hjemmelagd og fermentert Ketchup


                           ketchup, hjemmelagd, fermentert.jpg

Du trenger:

ca 2 kg tomater

1 ss kaldpresset olje

3 fedd hvitløk

1 løk

0,5 dl eddik (Jeg brukte sushi eddik)

1,5 ss hel sort pepper

0,5 ss paprikapulver

2 hakkede chili, uten frø (Hvis du vil ha chiliketochup kan du tilsette frø og 1 ts med cayenne pepper

0,5 ss ferskrevet ingefær

1 ts Allehånde

3 ss Sukrin melis (Smak deg fram) eller 3 ss økologisk lønnesirup 

 

Slik gjør du:

Varm oljen i en stor stekepanne eller gryte. Grovhakk løken og surr i olje til den er myk, men ikke brun. Tilsett knust hvitløk og bland godt.

Ha i eddiken og la det trekke litt. Hakk tomatene i små biter og bland sammen i gryta med krydderet. Kok over lav varme i ca 40 minutter, rør ofte!

Bruk en stavmikser til å jevne tomatene og knuse pepperkornene. Hvis ikke ketchupen er fyldig no, la den koke inn ytterligere, på svak/ medium varme. 

Når ketchupen er noe avkjølt tilsetter du ønsket søtningsmiddel etter smak. Hell så ketchupen over i et lufttett glass.

 

Oppbevare det kaldt og er holdbar i ca to uker.

 

Lag fermentert Ketchup: 

Melkesyregjæring (fermentering) av ketchupen vil gi den en syrligere smak og du vil få sunne bakterier i deg som vil styrke immunforsvaret og tarmhelsen din:

Rør inn 1 ts salt og  1 dl myse, avsilt fra yoghurt, kefir eller annen syrnet melk: Jeg bruker Økologisk Kefir fra Røros Meieriet. Ved å la denne stå på benken i ett par dager, vill den bli surere, med enda flere sunne bakterier i, i tillegg til at du enkelt kan sile av mysen ved å sile kefiren gjennom et klede som du legger i en sil. Du sitter da igjen med ren myse og en myk, sur ferskost som du kan spise med skje. Se bilde:

 

myse og kefirost.jpg

(Hvis du ikke har myse kan du bruke 1/4 kopp med Molkosan)

 

La ketchupen stå til fermentering på benken i 2-4 dager. Smak gjerne på den etter et par dager. Når den er passe syrna oppbevarer du den i kjøleskapet.

 

Tips! Ketchupen smaker nydelig under kjøttdeigen til Aubergine Krøsj:

aubergine krøsj, gratinert aubergine, Vita Univers.jpg

 

Vil du oppleve friheten med å ikke ha søtsug,(matsug), spise deg mett, få masse energi og å være fornøyd med din egen kropp? 

Vårt fokus er kunnskap, motivasjon og inspirasjon. Nydelig mat som gjør deg mett, gir deg energi og forhindrer søtsug  gjør det enkelt å få den vekta (Og holde den!!)  som du trives med. Vita Univers passer for deg som skal legge om livsstilen for første gang, for deg som vil ha hjelp til å holde motivasjonen oppe eller for deg som trenger hjelp til å skru kostholdet slik at du kan komme over stagneringer og hindringer som gjør at du ikke får progresjonen eller resultatene du jobber mot.  

 

lavkarbo, faste, ketose, paleo livsstilsendring, ned i vekt, collage

            

Vita Univers er et 8 ukers helsekurs på nett..

..hvor du også kan få personlig oppfølging

I vårt univers gir vi deg en enkel måte å få tak i kunnskap på, som ikke bare forteller deg om muligheter og alternativer, men som hjelper deg å velge hva som passer for deg, som hjelper deg videre når du står fast, og som hjelper deg opp på hesten igjen hvis du faller av. 

 

Vi gjør det enklere for deg å nå dine mål 

I kurset har vi samlet alt på en plass, så du slipper å bruke mange timer på å lete fram relevant kunnskap som du kan stole på. Du får også velutprøvde oppskrifter og kostholdsplaner, med mye mer. Men det er heller ikke for mye, og det er lett å finne fram.  Jeg kan også love deg at vi vil ta oss tid til DEG. Du forsaker ikke god mat, og å gå ned i vekt blir ikke like kostbart som en eksklusiv hobby, eller like tidkrevende som en fulltidsjobb. I Vita Univers snakker vi om effektive grep, vi snakker om våre feil og vi snakker om våre suksesser. Det er få ting her i verden som er like lukrative å investere i, som å investere i deg selv.

 

Er du klar å gjøre ditt livs investering for DIN helse?

Velg vår pakke som koster 3999,- Da får du ubegrenset personlig oppfølging og konsultasjoner i tillegg til vårt helsekurs. Du får også alle våre populære  e-bøker om ketose, søte oppskrifter uten sukker og mel, faste og paleo.

Hvis dette ikke passer for deg så prøv vårt helsekurs:

Da får du ukentlige kursartikler med kostholdsplan og handleliste. Du får tilgang til over 200 oppskrifter og du kan tracke utviklingen din daglig. Vi svarer også på mails og spørsmål som du måtte ha. Er du klar for å hjelp til å sette fokus? Vi hjelper deg med kunnskap, motivasjon og inspirasjon. Å nå dine mål blir lettere med oss. 

Med denne kampanjen koster helsekurset vårt 1299,- Det er du verdt.Hvis du etter en måned ikke ønsker å fullføre kurset, så er dette helt greit. Du kan fritt melde deg ut. Det er lett å melde seg ut. Det er lett å fortsette. Og det er dette som gir deg resultatene du vil ha. En riktig vekt for deg og masse energi. 

Vårt helsekurs koster KUN kr 1299,- og i tillegg får du 2 bøker i posten inkludert: "Ketose Kickstart" og "Den Søte Koseboka"  

 

knapp ja takk red.jpg

Alle kursdeltagere får bøkene våre til spesialpris. Alle andre kan du kjøpe dem her: