Hvordan bør du spise når du er syk?

Få oppskrift på sunn kakao, samt enkle tips til hvordan du kommer deg på beina raskest mulig. God bedring!


PS: Er du en av de mange som sliter med søtsug? Last ned vår guide "Vinn over søtsuget!" i bunnen av siden

vinn over søtsuget. ned i vekt med lavkarbo, hva er ketose, oppskrifter med gelatin, oppskrift med kollagen

Etter å ha levd lavkarbo i mange år blir jeg nesten aldri syk. Jeg må innrømme at jeg vanligvis er litt stolt av dette, kanskje særlig fordi jeg kunne gå rundt å være forkjølet 4-5 måneder mer eller mindre i strekk, da jeg var yngre. Det var veldig slitsomt og tok masse energi. Nå noen stadig snufser rundt meg så klapper jeg meg selv litt på skuldra og sier "Godt jobba, Linn". Et sunt lavkarbokosthold gir deg mange helseforbedringer, og et  sterkt immunforsvar er en av dem. 

 

Immunforsvaret ligger i tarmen...

Dette vil du lære mer om i Vita Univers. Økosystemet i tarmen din er en kamp mellom gode og onde bakterier. Hvis du vil at de gode skal vinne, slik at du får din beste helse på både kort og lang sikt, så må du gi dem gode vekstvilkår. 

Du er selvsagt ikke garantert å aldri bli syk, selv om du er en dyktig gartner. Men sjansene for at du rammes av sykdom er mye mindre. Det er to faktorer som påvirker meg slik at jeg lettere blir syk: Det ene er at jeg har spist lite eller uforsiktig. Det andre er stress. Ofte henger disse to sammen, og jeg tåler mye stress hvis jeg spiser riktig.

 


"Jeg tar bare noe lett.."

Det er fristende å spise is, salte kjeks og drikke honning med melk når man er syk. Lett fordøyelig mat. Men gjett om det blir feil! Når du spiser store mengder sukker så svekker du hele forsvaret ditt. De slemme bakteriene i kroppen din elsker nemlig sukker. Det får dem til å formere seg i rekordfart og ettersom det er et nulsum spill i tarmen din- Det vil si at det er en kamp om plassen, uten plass til alle, så vil de slemme bakteriene vinne terreng når du spiser lettopptakelige karbohydrater. Mens de slemme bakteriene dine vokser seg store og sterke, vil de gode bli overarbeidet og svake. Framfor å jobbe for harmoni, fred og langsiktig god helse, vil de bli opptatt med å håndtere overdosen med sukker som du har spist.

Og det er ikke mye sukker som skal til før det er en overdose for kroppen. Blodet ditt trenger til enhver tid kun fem gram sukker for å opprettholde alle vitale funksjoner. Men hvis den ikke får det, så kan den lage det selv. Kroppen din kommer da i ketose, det vil si at den går over på fett som drivstoff i stedet for karbohydrater. Fem gram sukker er det samme som 2,5 sukkerbiter. Ikke rare mengden, ikke sant? 

 mat collage, ned i vekt raskt, livsstilsendring, ned i vekt med lavkarbo


Når du er syk vil du at kroppen skal bruke hele sitt forsvar på å gjøre deg frisk, ikke sant?
Da må du spise gode næringstoffer som hjelper kroppen din. Du må være en god gartner. Både før du blir syk men også når du er syk. Du må tilrettelegge forholdene slik at de gode bakteriene får den riktige næringen til å formere seg og vokse seg sterke. 

 

Matlysten er ofte begrenset når du er syk. Og det gjør ikke noe. Du kan gjerne faste, men ofte vil dette få man til å føle seg verre, så fremt man ikke er godt vant med å faste, men, som en generell regel (så fremt du ikke er undervektig og lider av alvorlig sykdom)hvis du ikke har lyst på mat, så ikke spis. La kroppen bruke energien din på å gjøre deg frisk i stedet for å jobbe med fordøyelsen. 

hvordan spise når du er syk, spis deg frisk, din helsemat

 

Hva bør du spise og drikke:

 • D- vitamin dråper
 • C- Vitamin (Stor dose!)
 • Fermentert mat og drikke (F. eks Kombucha, vannkefir, surkål, fermentert ketchup også videre)
 • Hjemmelagd te av Ingefærrot og gurkemeie
 • Drikk hjemmelagd kraft (helst av økologiske bein) Ikke sil bort fettet!

Disse mattipsene er supermat som du gjerne kan spise hver dag som vil forebygge sykdom, i tillegg vil de hjelpe deg med å gjøre deg frisk, så raskt kroppen din bare kan. 

 

Har du en livsstilsykdom? Vi ved råd mot dette også. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med for eksempel:

Diabetes type 2

Cøliaki og glutenallergi

lavt blodsukker

matintoleranse

magesmerter

Irritabel tarm (IBS) 

 

 

Tips!

Hvis du trenge lett mat ,så velg en hjemmelagd grønnsakssuppe, gjerne med egg til og en dæsj oliven olje i, hvis du ikke har skikkelig kraft.

Trenger du litt kos? Hjemmelagd kakao lagd på vår måte er et måltid som er  både sunt, smakfult og næringsrikt: 

SUNN KAKAO

sunn kakao, hvordan spise når du er syk, kakao med protein, ned i vekt med lavkarbo,helsemat

Du trenger, på slump (2 porsjoner- Minst) 

 • ca 1 ss gelatin 
 • rått kakaopulver
 • 1 boks økologisk kokosmelk
 • Ønsket mengde søtning* 
 • ca 1-2 dl vann
 • 1 boks kokosmelk til å piske krem av *

 

Bland alt og varm forsiktig. Smak deg fram til ønsket mengde søtning. 

Bruk søtning som ikke påvirker blodsukkeret i nevneverdig grad, som f. eks Sukrin, Tagatesse eller Stevia.

*Du kan piske kokoskrem av den stive delen på kokosmelken. Sett den i kjøleskap ett par timer, slik at du er sikker på at den skiller seg. Grav ut med skje, bland i litt søtning og en dæsj vaniljepulver og pisk til en luftig krem. 

 Vil du lære mer om hvordan du kan få bedre helse, bli friskere og få en vekt som passer for deg? 

 

Vi gjør det enkelt å starte og enkelt å fortsette hele veien til mål. Ved å gi kroppen gode byggesteiner vil den bygge deg en sterk kropp som vil den vare lenge -Og du vil få økt livskvalitet. Vårt kosthold blir raskt en brikke i puslespillet som hjelper deg med å få kroppen over på DITT lag. Da får du energi- Og mister ekstra fett.

 

Vita Univers er en abonnementstjeneste med valgfrie oppfølgingsmuligheter:

- E- post oppfølging

- Konsultasjoner med vårt fagteam

- Messenger oppfølging ++

 

I vårt univers får du:

 • Kurs,kostplaner for ulike metoder, oppskrifter med utregnet næringsinnhold og e-hefter som vil hjelpe deg med å endre livsstil.

 

Den 1. Uken er Modul 1, som vi kaller for vårt KICKSTART NÅ! program:

Få alt du trenger på EN uke med vårt effektive KICKSTART NÅ! Program. Dette koster kr 399,- Du får:

 • Oppfølging på e-post
 • Nyttige kursartikler hver dag 
 • Ketose kostplan
 • Lavkarbo kostplan
 • Paleo kostplan
 • Oppskrifter med utregnet næringsinnhold
 • Måltidsplanlegger, tracking med mer

(Vårt kurs er skrevet av fagpersonene Pål Jåbekk og Anita Breivold)

 

Fortsatt medlemsskap er valgfritt. Det koster kr 99,- pr uke. Vi har ingen bindingstid, og du kan si opp når du vil:

 • Kurs, Modul 2, som varer i 7 uker
 • Kurs, Modul 3, som varer i 8 uker
 • Du får 2 nye kostplaner hver uke, 1 for ketogen diett og 1 for lavkarbo.
 • Du får også tilgang til ca 300 oppskrifter med utregnet næringsinnhold + mye mer!

 

Vi gir deg kart og kompass, slik at du kan ta den raskeste veien til mål. Du kan få så mye oppfølging som DU trenger. Mange tror at kunnskap=ekspertise. Men ekspertise er avhengig av erfaring for å få resultater. Det har vi. Både fra egen kropp og alle vi har hjulpet opp gjennom årene

 

Trenger du medisinsk oppfølging?

Vi samarbeider med Dr. Hexebergs Klinikk: Alle våre kunder får rabatt på konsultasjoner/ telefon konsultasjoner og kurs som de arrangerer. Rabattkoder finner du i Vita Univers. Les mer om Dr. Hexebergs Klinikk

 

kjersti romsaas sundby.jpg

"Jeg er så utrolig fornøyd! Å bruke Vita Univers og å få medisinsk oppfølging av Dr. Hexebergs klinikk ga meg resultatene og tryggheten jeg trengte for å komme i mål. Jeg var bekymret for blant annet kolesterolet. Erik fulgte med på alle mine blodprøver og Vita Univers ga meg de praktiske rådene og oppskriftene slik at hverdagen med ny mat ble enkel- Og resultatene kom raskt"   Kjersti Romsaas Sundby

 

Få resultatene du ønsker deg for din helse og vekt på den mest effektive måten

Få "Kickstart NÅ"  til KUN kr 399,- :