lekker lavkarbo sommermat

..som frister får du her:


Få oppskriften på hvordan du steker den perfekte biffen, La deg inspirere til å lage smakfull og lekker sommermat- Med tilbehør som bakte rosenkål og brokkolisalat så kommer du ikke til å savne potetsalat i det hele tatt! I tillegg får oppskrift på iskaffe, min Frozen Cappuccino og en blåbærsmoothie. Perfekt å nyte på varme sommerdager hvis du ikke har apetitt og du trenger mat, kos eller avkjøling. 

 

grillpakker m grønnsaker.jpg

Noe av det beste jeg vet på en fin sommerdag er å grille. Man kan lage de mest smakfulle retter med enkle grep og det er enkelt å lage store smaksvariasjoner.  

 

F .eks så er det superdigg å grille grønnsaker i folie. Jeg synes det er fantastisk med en blanding av brokkoli, hjertesalat, paprika, løk, squash, aubergine, sellerirot i staver og små cherry tomater. Jeg kutter grønnsakene i terninger og staver alt ettersom hva jeg føler for. Tomatene deler jeg ikke opp.

 

Så deler du opp et passe stort ark med sølvfolie, grovkutter ett par fedd med hvitløk og legger en god klatt med meierismør på arket og legger resten av grønnsakene på toppen før du pakker igjen folien. NAM!

 

Du kan selvsagt bruke alt av grønnsaker som du ønsker (Hvis du spiser strikt lavkarbo velger du grønnsaker som vokser over bakken) For å variere smaken i pakken trenger du ganske enkelt å ta med litt forskjellig tilbehør...

 

Det er nydelig med en dæsj sitron og litt ferskrevet ingefær over. Eller hva med en god soya saus? Eller chilismør? Karridresssing? Mulighetene er ENDELØSE!  (PS: Siden dette er så ufattelig enkelt og blir best med at du følger hva du har lyst på, og ALT går bra, så får du ikke en mer detaljert oppskrift på disse pakkene enn dette. Dette klarer du helt fint selv! 

 

blåbær smoothie, Vita Univers.jpg

Blåbærsmoothie

 

Ingredienser:

–         1 dl Extra creamy kokosmelk (eller en blanding av kremfløte og vann)

–         1 stk Egg

–         3 ss Blåbær

–         1 ts Revet Ingefær

–         1 ts Kanel

–         Isbiter

–         Vann etter smak

 

 

Slik gjør du

Riv ingefæren på rivjern. Bland alle ingrediensene, juster tykkelsen og smak med isbiter, ekstra vann og eventuelt søtning. 

 

 

entrecote med løk, Vita Univers.jpg

Entrecôte med løk

 

Ingredienser:

–        1 stk Entrecôte

–        2 ss Smør /Ghee

–        1 stk Løk

 

Slik gjør du:

Denne oppskriften tar utgangspunkt i en biff på 130 gram og en medium stor løk. 

Legg biffen på benken ca. en halv time, til den har fått romtemperatur. Dette er for å forhindre at den skal miste så mye kjøttsaft når du steiker den.

Skru så på en stekepanne som tåler høy temperatur på maks. Bruk helst jernpanne. Når den har blitt god og varm "svir" du biffen raskt på begge sider. Dette er også for at kjøttsaften skal holde seg inne i biffen, ved at du lukker porene. 

Skru så ned temperaturen til middels varme. Når pannen er middels varme tar du i smør og finstrimlet løk. Stek dette til løken begynner å bli blank og myk. 

Tilsett så biffen. Når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden er det tid for å snu biffen. Bruk en steikespade og baksiden av en skje som støtte for å snu biffen.

 

Rå biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.

Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.

Godt stekt biff: ca. 4 minutter på hver side over svak varme.

Visste du at?

Bruk gjerne Ghee i stedet for smør for å gjøre retten 100% Paleo. Ghee er olje, og tåler sterkere varme enn smør. 

  


Og som et tilbehør til entrecôte passer det med:

 

 bakte rosenkål, Vita Univers.jpg

Bakte rosenkål

Ingredienser:

–         400g Rosenkål

–         1 stk Hvitløk

–         3 stk Hvitløksfedd, hakket

–         3 ss Smør/ Ghee

–         0.5 ss Dijon Sennep

–         Havsalt

–         Fersk, grovkvernet pepper


 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Legg bakepapir på en stekeplate.  

Del opp den hele hvitløken i båter. Ta av skallet.  I tillegg tar du 3 hvitløksbåter som du finhakker. Hvis du bruker frosne rosenkål, så tiner du dem før bruk. Kutt dem i to på langs.

Bland alt sammen i en stor bolle. Spre så rosenkålene ut over bakepapiret. Når de er sprø er de ferdige. Smak til med havsalt og pepper. 

Stekes i ca. 20-30 minutt. Følg med. 

  

 Frozen Cappuccino,Iskaffe,  Vita Unviers.jpg

Frozen Cappuccino

Ingredienser:

–         1 ss sukrin gold

–         2 stk eggeplommer

–         10 g Instant espresso pulver

–         0.5 dl fløte

–         2.5 dl vann

–         10 isterninger


Slik gjør du:

Fyll blenderen med alle ingrediensene og miks godt sammen. Hvis du ikke vil ha i pulverkaffe så kan du bruke avkjølt vanlig kaffe i stedet. Ha godt med isterninger i.

Tips! Varier smaken ved å tilsette en liten dråpe med stevia-essens med vanilje eller english toffee. Jeg synes denne drikken smaker best med litt kunstig søtstoff i.

 brokkolisalat.jpgbrokkolisalat-vita-univers.jpg

Brokkolisalat

Ingredienser:

–         1 stk Brokkoli

–         1 stk Rødløk

–         2 ts Eddik

–         2 dl Seterrømme

–         1 stk Pose Majones

–         2 ts Tagatesse

–         Salt

–         Pepper

 

Slik gjør du:

Kjør brokkoli i en foodprocessor eller riv den grovt på et råkostjern. Finhakk løken. 

Bland dressingen: Rømme, majones, Tagatesse, eddik og litt salt og pepper. Smak til.

Bland grønnsakene i dressingen. La gjerne dressingen hvile litt så smakene får satt seg, før servering. 

 

Vil du lære litt om hvorfor det er sunt å spise mindre karbohydrater? Samt hvordan dette kan hjelpe deg ned i vekt? 

før og etter tricolor.jpg

Jeg heter Linn. Jeg er gründer av Vita Univers. Selv er jeg erfaringsekspert. Men jeg har også med meg et svært dyktig team av fagfolk (Vi kaller dem guruer!) som du kan få hjelp av i vårt Univers. 
Vi har kurs, kostholdsplaner, bøker og mye mer: