Fettsyrebalanse

Balansen mellom Omega 3 og Omega 6 er ikke optimal i det norske kostholdet i dag. Selv om begge deler er like viktig, får vi i oss alt for lite av den første og alt for mye av den andre.


omega 3 Vita univers, lavkarbokurs, livsstilsendringskurs, lchf, fettsyrer.jpg

Trykk her for oversikt over alle innlegg i gratis lavkarbo kurs

 

 

Årsaken til dette er at matvareindustrien gjennom bearbeidelse har fjernet Omega 3 fett fra produktene sine for å øke deres holdbarhet, da Omega 3 lett harskner. Til gjengjeld inneholder maten vår masse skjulte kilder til omega 6, for eksempel i brød, margarin, posesupper, nudler, kaker, kjeks, søtsaker, majonesprodukter, kjøpedressinger, potetgull og så videre. Ofte står det bare «vegetabilsk olje» på varedeklarasjonen, og da snakker vi gjerne om billig planteolje, som soya-, mais-, solsikke- eller druekjerneolje hvor andelen Omega 6 er svært høy. Også innholdet av denne fettsyren i kjøtt, oppdrettsfisk, melkeprodukter og egg har økt, fordi dyra i stadig større grad fores med kraftfor basert på soya.  

 

En ubalanse i forholdet mellom Omega 3 og Omega 6 er uheldig for helsen din og kan føre til en rekke livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, blodpropp, høyt blodtrykk, kreft, diabetes og betennelsessykdommer, ja til og med psykiske problemer som depresjon.

 

Derfor bør du forsøke å få i deg mer Omega 3 gjennom kosten, for eksempel via plantekilder som valnøtter, linfrø, hempfrø og rapsolje. Den beste kilden til omega 3 fettsyrer er likevel fet fisk som laks og ørret (helst villfanget) sardiner, makrell og sild, samt kjøtt og innmat fra beitefora dyr. Velg olivenolje og rapsolje fremfor soya,- mais,- og solsikkeolje, og fete meieriprodukter og ekte smør fremfor margarin. Velg også økologiske råvarer så langt det er mulig, da innholdet av Omega 3 er høyere her enn i konvensjonelle matvarer. Og styr unna ferdigmaten med de skjulte Omega 6 bombene!

 

Med disse grepene er du godt på vei til å forbedre fettsyrebalansen i kroppe din som er så utrolig viktig. Denne balansen mellom Omega 3 og Omega 6 får du lære mer om i Vita Univers: KICK-ass KURS. Betal- logg deg inn og kom i gang med en gang! 

 

------------------------------------------------------

PS:  Innholdet som legges ut i dette gratiskurset er ikke det samme som innholdet i våre produkter!

 

Vårt Lavkarbo (Kick)Start- Kit er en god måte å komme i gang på! Denne er grisebillig og du får alt du trenger, inkludert ukesmeny, hva skal du spise med mer! Kundene våre sier denne pakken innholder passelig mengde informasjon og den motiverer dem til å starte!

 Les mer om (KICK) Start- KIT her

 

Er du klar for KURS anbefaler vi deg vårt KICK-ass KURS! Dette er også SVÆRT rimelig i forhold til alt du får! Kurset varer i 8 uker og du får tilgang til ALT du trenger for å holde motivasjonen, få kunnskap, over 200 oppskrifter og mye, mye mer! Du får også tilgang til en eksklusiv facebookgruppe kun for medlemmer, i tillegg til at vi har noen knallgode bonus pakker i januar!

Les mer om vårt KICK- ass KURS her 

 

------------------------------------------------------