13. Desember

Deilige søndag...Lyst å lage noe sunt og godt?


kakaopulver.jpg

 

 Vil du vinne en pakke med ingredienser for å lage din egen sjokolade?

Legg igjen en "like" og kommentar på facebook :) 

Søtet med naturlige søtstoffer som ikke påvirker blodsukkeret ditt:

 

RÅ Sjokolade: Supersunt! 

 

....Fordi næringsstoffene er intakt, du lager den uten melk, sukker, konserveringsmidler og andre smakstilsetninger som du finner i butikksjokoladen.

 

  • Rå kakao inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler som: Magnesium, og andre essensielle mineraler som kalsium, sulfur, sink, jern, kopper, kalium og mangan. Flavonoider, antioksidanter, folinsyre, protein og fiber. Vitamin: B1, B2, B3, B5, B9, og E.

 

  • Kakao er en av våre beste kilder til flavonioder. Flavonioder er kraftige antioksidanter som beskytter blodårene, og dermed forebygger venesykdommer og diabetes.

 

  • Flavanoider bidrar til å redusere det "dårlige" kolesterolet. (LDL kolesterolet)

 

  • Flavanoidene i sjokoladen utvider blodkar i hjernen og øker dermed blodstrømmen slik at den får mer oksygen, noe som gir den oppkvikkende og energigivende egenskaper. 

 

  • Den store mengden antioksidanter hjelper til å beskytte mot frie radikaler fra røyking, soling uten solkrem, forurensning osv (som skaper kreft)

 

  • Kakao stimulerer også sentralnervesystemet og har bevist effekt på humøret, og sexlysten.  

 

  • Kakao inneholder kjemikalier som seratonin og Phenylethylamine (PEA), noe hjernen produserer når vi er glade, avslappede, lekne og kreative.

 

  • Phenylethylamine har antidepressive egenskaper som stimulerer hjernen på liknende måte som dopamin og adrenalin. Disse stoffene påvirker hjernens lystsenter (mental glede og fysisk lyst) og er det stoffet vi produserer når vi er forelsket.

 

 

Slik lager du rå sjokolade:

50 gram kakaomasse

25 gram kakaosmør

0,5 ts vaniljepulver 

10 gram FOS (Fås kjøpt på helsekost. FOS er et fiber som smaker søtlig. Det tas ikke opp i tarmen og er et prebiotika. Det betyr at det stimulerer til vekst av gode tarmbakterier, og er gunstig for immunforsvaret ditt) 

Søtning etter smak. F. eks 10- 20 gram Tagatesse eller sukrinmelis. Smak deg fram. Sukrin Gold gir et lite hint av karamell :) 

 

Smelt sjokolade og kakaosmør  på svak varme (ikke over 42 grader) Rør ofte. Rør så inn søtning, vanilje og eventuelt andre ingredienser. Rør ofte og ta bort kjelen litt før alt har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen på svak temperatur i mikroovn. Da må du bruke en plastikkbeholder. Hell blandingen over i silikonform og sett i kjøleskapet. Etter ca 30 minutter er den stivnet og spiseklar :) 

 

 

 PS: FØLG OSS OGSÅ I JANUAR, DA HAR VI EN "KOM I GANG" KALENDER!!