14. Desember

Pepperkake-pops!


 cakepops.jpg

 

Har du tenkt på at hjemmelagd pepperkakekrydder i en fin liten krukke er en fin liten venninnegave til jul? 

 

Kakedeig ooppskriften i disse lekre godsakene på pinne er lagd av Cecilie Theiste- Bratli som ga ut boken Fristende lavkarbo  

(Jeg har for øvrig blitt tipset om at boken hennes er på salg til kun kr 99,- på OBS om dagen. Dette er veldig billig, her er det mange gode oppskrifter. En perfekt julegave for alle som vil kose seg med sunnere snop en gang i mellom.)  

 

 

Cakepops lages av ferdigstekt kake, stikkes på pinne og pyntes pent. Julesnop som faller i smak hos unge og gamle barn. 

 

Til 30-40 cacepops:

 

Bunn:

5 egg
1 dl tagatesse
4 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk

 

Egg og sukrin piskes luftig. Bland inn resten av ingrediensene. Hell røren i en liten langpanne. Stek i ca 15 min, 180 grader.

Når kaken er kald smuldrer du den opp, enten med ei skje eller i en kjøkkenmaskin.

 

Du kan lage cakepops med  ulike kremer. For å få Linns pepperkakepops gjør du slik:

 

Lag Pepperkakekrydder:

  • 2 ss kanel, malt
    2 ss malt ingefær
    1 ss nellik, malt
    1 ss kardemomme, malt
    1/4 ss malt stjerneanis
  • Litt sort pepper og litt vaniljepulver

 

(Bland sammen og oppbevar på krukke, tørt og mørkt.)


Kok en fløteskvett (ca 2 dl) sammen med pepperkakekrydder til du har fått en tykk saus. Avkjøl den før du blander den med kakesmulene. 

 

Trill blandingene til kuler . Sett de i frysen ca 20 min, i mens du smelter du 200g sjokolade. Stikk en pinne i hver kule, rull kulene i sjokolade og avkjøl. 

 

 

 

 PS: FØLG OSS OGSÅ I JANUAR, DA HAR VI EN "KOM I GANG" KALENDER!!