ribbe med asiatisk vri

Denne ribba ødelegger ikke for julemiddagen og hever restematen dagene derpå: Ribbe med asian glace.


ribbe.jpg

 

Hvis du har ribberester gnir du ribba inn med marinaden før du steiker den. Hvis du skal ha fersk ribbe kan du gni den før du setter den inn i ovnen. 

 

Lag glace:

 

  •  0,5-1 ss Sukrin Gold
  • 3 ss salt
  • 1 ts malt koriander
  • 3 ts Five spice
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts cayenne puver
  • 1/2 ts chiliflak
  • Fersk grovkvernet pepper

Bland krydderne med en solid klatt med smelta meierismør. (Prøv ca 50 gram) Vær raus når du gnir herligheten inn i ribba. 

 Rør alt godt sammen. (Oppbevar rester i en tett boks.)

 

 

Ferskstekt ribbe: 


  • Ta ribba ut av kjøleskapet en times tid før du skal steke den, slik at den får romtemperatur. (Da beholder du kjøttet saftig)
    Sørg for at det er væske som dekker bunnen av skypannen, enten vann, smør eller blanding av de to.

    Stek ribba på 150 grader i ca 2,5 timer. Underveis øser du skyen over kjøttet. 

  • Serveres gjerne med en hjemmelaget coleslaw. Oppskrift på det finner du her. 


 

Den aller beste.....

Er du mer liberal med sukkerinntaket så er det aller beste å kle ribba med honning, soyasaus, hvitløk og ferskrevet ingefær. Til 3 kg tynnribbe trenger du:

  • 1 dl soyasaus 
  • 3 ss honning
  • 1 ss fersk, revet ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • Saft av en halv appelsin

Du kan selvfølgelig redusere sukkeret her. Da kan du først og fremst erstatte honningen med sukrin Gold, og tilsett litt appelsindråper i stedet for appelsinjuice. Det fins alternativer til soyasaus også, men de fleste har vel neppe dette for hånda. 

La deg friste av Sheba du også!