20.1. Et karboregnskap: Juksemat


Trykk her for oversikt over alle innlegg i gratis lavkarbo kurs

 

Svært mange lærer at de skal telle karbohydrater når man legger om til lavkarbo. Dette er ikke nødvendig så lenge man setter sammen et måltid med riktige ingredienser. Ofte beveger man seg over i et "jukselandskap" når man må telle og trekke fra, Slik mat bør ikke være en stor del av kostholdet ditt, og helst ikke i det hele tatt.Et eksempel på slik mat er f. eks Atkinsbarer, tortillalefser og sukkerfritt snop som f.eks Jelly Belly (Sure Jelly Beans...nam?) 

 

Haha, jeg vet at når jeg nesten får vann i munnen  bare av å se på bildene, så er det "mat" jeg i hvert fall må styre unna: 

 

atkins sukkerfri sjokolade lavkarbo energibar, gratis lavkarbokurs.jpgjelly belly sukkerfritt snop, gratis lavkarbokurs.jpgmamalupes, lavkarbo tortilla lefser, gratis lavkarbokurs.jpeg

 

Selvfølgelig er det fristende å tenke at dette er ok å kose seg med, det er jo sukkerfritt! Og for mange kan det være et hjelpemiddel i overgangen til et naturlig kosthold. Men du bør kategorisere dette som juksemat. For mange fører det til at søtsug opprettholdes, trigges og det forstyrrer den naturlige utviklingen av en naturlig mett- og sulthetsfølelse. Dette skrev jeg om i går, om søtningsmidler. Det er veldig, veldig mye bedre hvis du kan sette av litt tid til å lage dine egne hjemmelagde varianter hvor du har full kontroll over ingrediensene og søtstoffet. Ikke bare virker de ulike støstoffene forskjellig på kroppen din, men det har også mye å si med mengde. Jeg kan f.eks ikke spise en viss type ferdig kakemiks, da den trigger meg noe sinnsykt. Jeg merker det med en gang: I stedet for at en bit gjør meg fornøyd, så tenker jeg i stedet for straks på "kan jeg ta en til??"

 

Det høres kanskje rigid ut og du liker å ha noe enkelt å kose deg med. Jeg vet. Jeg har i løpet av de siste 10 årene brukt en god del timer på å finne "lovlige" sukkerfrie alternativer på nettet.  Jeg lagde til og med et eget "Juksehefte" i sin tid. ( Det tok litt tid før det ble døpt til dette..) Det er ikke måte på hvor mye sukkerfrie søtsaker og "mat" med lite karbohydrater man kan finne på nettbuttikker. både innenlands og i den store verden. Mange handler f. eks på Iherb. Selv handlet jeg mye en periode på www.netrition.com Jeg handler fortsatt litt på Iherb, men ikke juksemat. 

 

En norsk nettbutikk med de berømte, nydelige Mama Lupes tortillalefser får du kjøpt her. Men- De inneholder korn. Juksemat kan for mange stoppe helseforbedringen din OG vektnedgang. Men det finnes også gode alternativer i jungelen. F. eks har jeg funnet noen knallgode ostekjeks. Grok heter de, men de koster en liten formue og det er jo veldig enkelt å lage ostechips/kjeks selv. (Disse fikk jeg faktisk tak i på min lokale Meny butikk en periode)

grok gratis lavkarbo kurs.jpg

Det fins mye godt som man kan lage til kos som er enkelt å lage! Og hvis du tenker på tiden spart ved å lete på nett, så tenker jeg at alt i alt er det ikke nye mer jobb å lage snopet selv. I Vita Univers har vi flere lekre oppskrifter. Selv om vi liker naturlig og hjemmelagd mat så liker vi også ting som er enkelt og ikke for tidkrevende å lage. Man har jo tross alt en travel hverdag! Eksempler på slike lekre kjappiser som du raskt kan smelle sammen til fest er Mascarponekrem i ulike varianter, hjemmlagd sjokolade, ostechips. kakao, pisket krem med revet mørk sjokolade på...for å nevne noen utvalgte få. 

 

mascarpone dessert Lavkarbo Vita Univers

 

PS:  Innholdet som legges ut i dette gratiskurset er ikke det samme som innholdet i våre produkter!

 Vårt KICK)Start- Kit er en god måte å komme i gang på! Denne er grisebillig og du får alt du trenger, inkludert ukesmeny, hva skal du spise med mer! Kundene våre sier denne pakken innholder passelig mengde informasjon og den motiverer dem til å starte!

 Les mer om (KICK) Start- KIT her

 

Er du klar for KURS anbefaler vi deg vårt KICK-ass KURS! Dette er også SVÆRT rimelig i forhold til alt du får! Kurset varer i 8 uker og du får tilgang til ALT du trenger for å holde motivasjonen, få kunnskap, over 200 oppskrifter og mye, mye mer! Du får også tilgang til en eksklusiv facebookgruppe kun for medlemmer, i tillegg til at vi har noen knallgode bonus pakker i januar!

Les mer om vårt KICK- ass KURS her