8. Desember

2 varianter av fantastisk marsipan...


marsipan lys.jpg

 

Marsipan kan fint lages uten sukker, det er til og med veldig lett! 

 

Hvis du vil ha oppskrift på den aller sunneste marsipanen, og som også smaker godt, så finner du den her: 

Den aller sunneste marsipanen

 

Den aller enkleste og mest lik vanlig marsipan får du oppskrift på her:

 

  • 2 eggehvite
  • 170 g lyst mandelmel
  • 60 g blanding av Sukrinmelis og Tagatesse
  • 4 dråper stevia
  • 0,5 ts Tragant  (Tragant er et planteekstrakt som gjør marispanen seig. Fås kjøpt på apotek)
  • 1 ss Fibersirup (blank)
Slik gjør du:
Bland sammen  søtning og eggehviter først, slik at søtningen løser seg litt opp og ikke blir knasete. Bland inn resten og NYT :)
PS: Smaksett gjerne marsipanen med ett par appelsindråper, det smaker nydelig.
NB! Ikke bruk opp alt mandelmelet du har i hus. Hvis du tilsetter ekstra smaksoljer blir marsipanen våtere. Hvor myk du vil ha marsipanen er avhengig av smak og hva du skal bruke den til. Hvis du skal lage figurer er det greit at den er litt myk, hvis du skal trille kuler bør den være litt fast. Dette justerer du med å tilsette ekstra mandelmel etter behov, på slutten. 
Tips! Rull stenger av en del av deigen, og steik dem forsiktig 10 min i ovnen (ca 150 grader) Da har du fine kransekakestenger! Det funker særlig godt på den grove varianten.

 PS: FØLG OSS OGSÅ I JANUAR, DA HAR VI EN "KOM I GANG" KALENDER!!

fint mandelmel.jpg