Ketogen diett: Hva er ketose?

Ketogen diett/ ketose kan brukes for å behandle epilepsi og andre alvorlige sykdommer, under tett oppfølging av lege. Men du kan også bruke ketose for å gå ned i vekt og få en super helse. Du setter nemlig kroppen på maks fettforbrenning, ketose gir deg energi og fjerner søtsug.


_Hei _-) Så fint for meg at dere ER !_ (9) elin 3.png

 

Ketogen diett er vitenskapelig bevist og empirisk dokumentert fra mange hold. Siden 1920 har man brukt metoden for å forhindre epilepsianfall, særlig blant barn. Ketogen diett er spesielt godt egnet for overvektige og type 2 diabetikere med dårlig blodsukkerkontroll. Metoden fjerner søtsug og interesse for søtsaker og snacks. Kan også brukes for å spise seg symptomfri fra sukkeravhengighet. Personer med kronisk sykdom bør snakke med fastlegen før man starter på dietten.

auberinge crush 1, hva er ketose, ned i vekt ketose, ketogen diett.jpg

POPULÆR: Dette er en enkel og velsmakende ketosevennlig rett fra Vita Univers som vi har døpt Aubegine Crush

- Denne kan du også spise bort mange kilo med. Få oppskrift på en deilig kaffe som vil pangstarte din ketose lengre nede på siden

 

Når du er i ketose får kroppen tilgang på egne fettreserver, og kroppen kan spise av sitt eget fett. Det er svært sunt og effektivt. Ketogen diett er vitenskapelig bevist og empirisk dokumentert fra mange hold. 

 

Ved liten tilgang på karbohydrater, og dermed også glukose som er kroppens viktigste energikilde ved et vanlig høykarbokosthold, vil maskineriet ditt gå over til å forbrenne fett i stedet. Denne type forbrenning kalles ketose, og er ikke farlig. Enkelt forklart omdanner leveren fett til såkalte ketonlegemer under ketose, og disse ketonlegemene vil igjen erstatte glukosen som brennstoff til sentralnervesystemet, hjernen og resten av kroppen.

 

Hva er forskjellen mellom lavkarbo og ketogen diett? 

Ketogen diett er den mest ekstreme lavkarbodietten fordi den ikke tillater mer enn 0 – 50 gram karbohydrater per dag.* Man kan fint spise lavkarbo uten å være i ketose, som en generell og uoffisiell regel så spiser man moderat lavkarbo hvis man spiser opp til ca 70-80 gram til dagen. Men du kan faktisk spise enda mer og kalle det lavkarbo eller karbohydrat redusert kost, da du selv med 100 gram karbohydrater til dagen vil ligge under myndighetenes anbefalinger. Med 100 gram karbohydrater får du plass til masse snadder i kosten din, og du unngår i hovedsak korn og junk food/veldig raffinert mat og  mat som gir rask blodsukkerstigning. Du vil for eksempel ha plass til frukt.

 

Ketogen diett

Selv om grensen for hva som kalles for ketogen diett går helt opp til rundt 50 gram karbohydrater til dagen, så er det mange som må ligge mye lavere enn dette til dagen,for å oppnå en effektiv og kontinuerlig fettforbrenning, som er det ketogen diett er. De fleste holder seg under 20 gram karbohydrater til dagen. Men det viktigste er ikke å telle karbohydrater, det som er viktig er å spise riktig mat, slik at kroppen ikke får mulighet til å bruke sukker som drivstoff, som den helst vil. Hvis du for eksempel bruker veldig mye kremfløte i kosten, så vil dette kunne gi kroppen nok sukker fra melkesukkeret i kremfløten til at ketosen reduseres. 

 

 

kokosnøtt.jpg

Kaldpresset eller lite raffinert kokosfett er en super kilde til næring med masse sunt fett som stimulerer forbrenningen ekstra mye. Dette er noe av det som du vil lære mer om i kurset vi har i Vita Univers, skrevet av dyktige fagfolk. 

 

Når du spiser ketogen kost spiser du altså ingen matvarer som vil påvirke blodsukkeret ditt. Kroppen din trenger altså ikke å frigi insulin for å senke blodsukkeret. Når insulinnivåene er lave får vi tilgang på våre egne fettreserver, og kroppen kan spise av sitt eget fett. Eller sagt på en annen måte:

 

 

smør, Vita Univers.jpg

Du vil bli fortere mett fordi kroppen vil forsyne seg av ditt lagrede kroppsfett for energi. Resultatet er at du går ned i vekt på en behagelig måte, uten å telle kalorier og uten å føle sult.

 

Regler for å komme raskt i ketose:  

 

 • På en ketogen diett kan du ikke spise brød, pasta, ris, frukt (bortsett fra litt bær og avocado), sukker og søtsaker.
 • Du kan spise alt av salat og grønnsaker som vokser over jorda, som asparges,kål og sopp, og masse mer.
 • Hovednæringen din kommer fra kjøtt, fisk, fugl, egg og noen meieriprodukter. Her er det særlig viktig at du får i deg mye fett, som erstatning for mangel på karbohydrater. Du spiser lik mengde proteiner som før, derfor beholder du muskelmassen

 

Vi i Vita  Univers har omfattende erfaring med ketose, ketose kostplaner, både for langvarig bruk og som en boost:

I Vita Univers vil du få mange ketose kostplaner, kunnskap om hvordan du kan bruke ketose for å fjerne søtsug og sukkeravhengighet, og hvordan du kan bruke ketose og andre virkemidler sammen for å få maksimalt utbytte. Hvis du er en av dem som ikke er så glad i å lage mat, som vil ha veldig enkle retter og enkle regler, så passer "JEGERDIETTEN" for deg. Det hele startet med en kostplan for en enslig mann som nesten aldri lager mat. Fra dette utgangspunktet er JEGERDIETTEN utviklet:

 

jegerdietten collage.png

"JEGERDIETTEN- Maks ketose" består av enkle regler som gir maks resultater! Enkle regler & de enkleste kostplanene: 

3 stk- 3 nivåer: Fra "Skammelig enkelt" til enkelt. Kan kjøpes i bunnen av siden

 

Eller passer en bok  bedre for deg? 

ketose kickstart- en bok om ketogen diett. få max fettforbrenning og resultater raskest mulig.png

Velg mellom fysisk bok eller e-bok- Kan kjøpes i bunnen av siden til kr 249/ e-bok kr 179,- 

 

Vår Ketose KICKSTART bok er en av våre bestselgere. Her får du mer informasjon om ketose og et ketogent kosthold enn hva JEGERDIETTEN vil gi deg. Den er likevel enkel og lettlest, og også denne inneholder kostplaner: Med vår bok vil du lære det som du trenger å vite om ketose, og hvordan du skal få resultater med ketose:

 • Hvorfor ketose er en genial metode
 • Hva kan du spise i ketose
 • Ketose og bivirkninger
 • Hva slags resultater kan du forvente deg med ketose
 • hva som kan ødelegge en god ketose
 • hva kan du spise når du vil i ketose
 • Ketose kostplan

 

Disse produktene kan du kjøpe enkeltvis eller du kan kjøpe en samlepakke for en ekstra god pris i bunnen av siden. Men vi vil virkelig anbefale deg å benytte deg av vår lanseringskampanje hvor du får JEGERDIETTEN helt gratis ved kjøp av vårt KICKSTART program. Da får du får også en gratis oppstartssamtale, du får 300 oppskrifter å velge mellom, og nyttige kursartikler skrevet av fagfolk. Dette er et lanseringstilbud til KUN kr 399,- som du ikke vil gå glipp av! Se mer om tilbudet her: 

 

Ja takk.jpg

 

Oppskrift på kaffen alle i lavkarbomiljøet snakker om.. Magic Bullet Coffee, eller Fettkaffe som den også kalles +Noen supre tips:

fettkaffe.jpg

 

En av mange superpopulære oppskrifter i Vita Univers - Som gir masse energi, en knall start på dagen og knall ketose! 

 

 • Kok en kopp sterk kaffe
 • Smelt en spiseskje med lite raffinert kokosfett som cocosa (Med eller uten kokossmak), eller meierismør.
 • Pisk egget. Bruk gjerne stavmixer eller blender, ha i fettet
 • Bland eggemassen sammen med kaffe og eventuelt litt søtning. Jeg foretrekker en liten dæsj flytende Natreen (Selv om det ikke er sunt) Stevia er et sunnere alternativ. 

 

Tips! 

 • Du får en fin smaksvariasjon ved å bruke ulike kaffetyper som F. eks Irish Cream kaffe. Hvis du ikke vil ha kaffen som et helt måltid i seg selv, kan du fint bruke mindre fett. 
 • Du kan også bruke MCT olje som fettkilde. (MCT olje tas svært raskt opp i kroppen som energi og regnes som "Flybensin")
 • Jeg tilsetter ofte litt kokosmelk og et lite kaneldryss på!
 • Liker du ikke kaffe? Bruk te- Mange liker fett te
 • mct olje, Vita Univers.jpg

 

Hva er Vita Univers?

 

Behagelig og efffektivt:

I vårt univers får du hjelp med livsstilsendring på en sunn måte som er behagelig for deg. Vi praktiserer effektive metoder som lavkarbo, ketose, paleo/ steinalderkosthold og faste.  Våre metoder vil hjelpe deg med å gå ned i vekt, miste søtsug og få energi og overskudd. Vi gjør det enkelt å starte og enkelt å fortsette hele veien til mål.

 

caluna.png

 

En gründeride': Hvorfor ikke samle alt på en plass? 

Våre nøkkelord er: 

- Kunnskap, inspirasjon og motivasjon

- Fagkompetanse, erfaringskompetanse og rask hjelp

 

linn collage.jpg

Jeg heter Linn og er gründer av Vita Univers er et resultat av min gründeride etter at jeg ENDELIG ble venn med kroppen min:

 

Tanken var å samle alt jeg selv har hatt behov for i løpet av min livsstilsreise på en plass. Få kunnskapen og motivasjonen på en enklere måte enn å saumfare et hav av blogger og nettsider i timesvis. Ikke vet man hvilke oppskrifter som faktisk er gode, og kan man stole på kunnskapen man får? Jeg vet ikke hvor mange matretter som bare har gått rett i søpla...Eller hvor mange ganger jeg har surfet på nettet etter gode oppskrifter, og når endelig maten var kjøpt inn og jeg var klar til å lage, så var hele motivasjonen borte, eller tiden brukt opp. Men verst av alt var periodene hvor jeg  har spist på en måte som jeg trodde var riktig, men så fikk jeg likevel ikke resultater...?

 

Derfor pleier jeg å si at Vita Univers gir deg kart og kompass, slik at du kan ta den raskeste veien til mål. Du kan få så mye oppfølging som DU trenger. Både fra meg og fra mitt fagteam som jeg digger. Ingen kan alt- Jeg har erfaringen med sukkeravhengighet og fedme. I tillegg har jeg samlet sammen noen av Norges dyktigste kostholdseksperter med alle sine erfaringer og ekspertisefelt, som også er klare til å hjelpe deg. Mange tror at kunnskap=ekspertise. Men ekspertise er avhengig av erfaring for å få resultater. Det har vi. Både fra egen kropp og alle vi har hjulpet opp gjennom årene. Alt du trenger er å si JA. Vi hjelper deg resten av veien.

 

Få alt du trenger samlet på en plass:

Akkurat nå får du JEGERDIETTEN som bonus når du kjøper vårt KICKSTART PROGRAM: 1 uke med alt du trenger: Kostplaner, kursartikler skrevet av fagpersoner, oppskrifter og masse mer. (Også vårt hefte med EGGFASTE og masse mer. Hvis du vil fortsette etter 1 uke så koster det kr 99,- pr uke. Da får du nye kursartikler og flere nye kostplaner hver uke. Hvis ikke er det enkelt å si opp: Vi har ingen bindingstid.

Et kosthold du trives med og som gir resultater er veien til mål- Det får du hos oss: