Den perfekte biffen

Få oppskriften her og se gjerne videoen


2015-10-03 16.16.08.jpg, lavkarbo middag, den perfekte biff2015-10-03 16.16.08.jpg, lavkarbo middag, perfekt biff

 

Denne oppskriften tar utgangspunkt i en biff på 130 gram og en medium stor løk:

 

- Legg biffen på benken ca en halv time, til den har fått romtemperatur. Dette er for å forhindre at den skal miste så mye kjøttsaft når du steiker den.

- I mens steker du løk i rikelig med meierismør. Bruk middels varme på stekepannen. Stek til løken er blank og myk.

- Fjern løken og stekesmøret fra pannen, skrap godt, og tørk ut restene med et tørkepapir, slik at du har en tørr panne.

- Sett stekepannen på maks. Når den har blitt god og varm "svir" du biffen raskt på begge sider. Dette er også for at kjøttsaften skal holde seg inne i biffen, ved at du lukker porene. 

- Ta biffen ut av stekepannen og skru så ned temperaturen til middelsvarme på stekepannen. Når pannen er middels varm, tar i du rikelig med smør. ( Eventuelt også den stekte løken) Legg i biffen og stek:

- Når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden er det tid for å snu biffen. Bruk en stekespade og baksiden av en skje som støtte for å snu biffen.

 

Rå biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.

Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.

Godt stekt biff: ca. 4 minutter på hver side over svak varme.

 

VIKTIG: Når biffen er ferdig stekt, lar du den hvile noen minutter før servering. 

 

Tips! Bruk gjerne Ghee i stedet for smør for å gjøre retten 100% Paleo. Ghee er olje, og tåler sterkere varme enn smør. 

 

perfekt biff video (1).jpg

En noe lang, og 100% hjemmesnekra video fra vår facebookgruppe.. produsert av min sønn på 9, hehe: Lag perfekt biff 

 

 

Hvordan setter du sammen en god lavkarbomiddag? Hva kan du spise?

En sunn og velsmakende lavkarbomiddag får du ved å spise samme mengde protein (kjøtt/ fugl/ fisk) som tidligere, en god porsjon med grønnsaker som vokser over bakken og en god fet saus til.

Vårt beste tips for å lage den raskeste og beste sausen, som slår enhver kjøpesaus rett ned i støvlene, er å bruke stekesky, tilsette en smørklatt og krydder- og kremfløte til slutt. Dette blir deilig! (For deg som ikke spiser meieriprodukter har vi mange gode tips i Vita Univers) 

chili gryte, ned i vekt med lavkarbo, hva er ketose, lavkarbo middag.jpg

Det fins neppe noe bedre enn en chiligryte med en liten bit veldig mørk sjokolade i..

  

 

chili, mindre.jpg

 

..og Oppvarmet chiligryte dagen etterpå er nesten enda bedre enn når den er nylagd..Få oppskriften her

 

Bon Apetit :D 

Hilsen Linn