Matintoleranse

Vita Univers hjelper deg med matintoleranser.


Svært mange av oss går rundt med kroniske symptomer og ubehag som kan stamme fra at vi spiser noe vi ikke tåler så godt. Antall personer med matvareallergier ser ut til å stige internasjonalt og årsaken ligger sannsynligvis i miljøet vårt. Matintoleranser er ikke det samme som allergier og er mer diffuse, vanskelige å diagnostisere og gir mindre akutte og alvorlige symptomer.

 

Mange opplever forbedringer i helsa når de tar ut enkelte matvarer og da kan det være at kroppen tidligere har reagert på proteiner i denne maten. Oftest er det proteiner vi reagerer på, men i noen tilfeller, som for eksempel ved laktoseintoleranse (melkesukkerintoleranse), er det en type karbohydrat vi tåler dårlig. Også andre karbohydrater kan være problematiske og det er økt fokus på fermenterbare karbohydrater kalt FODMAPs ved matintoleranse.

 

En av de beste strategiene ved matintoleranser er å ta bort mange av de vanligste synderne fra kosten og se om man merker forskjell i ulike symptomer. Deretter kan man gjeninnføre matvarer gradvis for å se om symptomer kommer tilbake.

 

Mange forskjellige symptomer, slik som oppblåst mage, magesmerter, hudproblemer som eksem, slapphet og hodepine knyttes til matintoleranser. Om du lurer på om du har intoleranser mot vanlige matvarer anbefaler vi at du forsøker et av kostholdene vi anbefaler og som er kjent for å virke svært positivt på plager knyttet til intoleranser.

 

Hos Vita Univers får du tilgang til en lang rekke oppskrifter som er svært godt egnet for deg med eventuelle intoleranser. Du får også muligheten til å få en til en konsultasjoner over nett med våre guruer som kan hjelpe deg med dine spesifikke utfordringer og sette opp en kostholdsstrategi som gjør at du kan leve godt med intoleranser. Gjennom å få regelmessig tilgang på kurstekster vil du kunne lære hvordan du selv legger opp en sunn livsstil og hvordan du kan motivere deg til å holde på den nye livsstilen. Den unike trackeren vår hjelper deg med å følge utviklingen din dag for dag.

 

Sliter du med motivasjonen for å komme i gang? Vår enkle, men innholdsrike onlineportal med mulighet for personling oppfølging og hjelp fra våre guruer gir deg et 8 ukers kurs som hjelper deg med alt du trenger! Les mer her