Sett deg mål

I Vita Univers kan du skrive opp kortsiktig og langsiktig mål, samt belønning. Vi tar også opp mål som tema i kurset i uke 2. Mål er viktig når du vil ned i vekt!


Kortsiktige mål

Hva du legger i et kortsiktig mål er opp til deg. Hva trenger du? Trenger du å komme gjennom dagen uten at du spiser noe som du har bestemt deg for at du ikke skal ha? Da skriver du det! Et kortsiktig mål kan være: "Jeg skal ikke spise sjokolade i dag". For andre kan det være greit å ha et ukesmål. For eksempel: "Jeg skal jogge tre ganger denne uka". De kortsiktige målene bør uansett være overkommelige og realistiske. Vær nøye med å nå dem.

 

Langsiktige mål

Det langsiktige målet kan godt være litt mer hårete. Her kan du for eksempel skrive inn ditt vektmål, eller hva du vil ha som mål om en måned. Dette er motiverende, men vanskeligere å kontrollere enn det kortsiktige. Ha det derfor med som et viktig perspektiv, men ikke gå i kjelleren dersom du ikke innfrir 100 prosent.

 

Det kan være nyttig å knytte mål til en konkret ting eller aktivitet. Målplagg er veldig praktisk og et tydelig mål. Målplagg kan være et gammelt plagg som passet før, men ikke nå, eller det kan være et plagg du kjøpte i optimistisk tåke, som aldri har passet men som du fortsatt drømmer om å komme inn i. Heng plagget opp slik at du stadig ser det, gjerne utenpå skapet ditt, og prøv det på med jevne mellomrom. 

 

Et aktivitetsmål kan være å gå et visst antall kilometer på søndagsturen, eller å klare å spille fotball med ungene i 30 minutter. 

 

Vektmål 

Vektmål er ikke optimalt. Husk at vekt kun forteller noe om hvor stort trykk man har på jordens overflate! I Vita Univers er det mulig å registrere vekt hver dag, men vi anbefaler sterkt at du kun gjør det en gang per uke, og kast gjerne hele vekta!

 

Belønning

Skriv opp en belønning du vil gi deg selv! Tenk gjennom hva slags belønning det skal være. Det bør ikke ha noe med mat å gjøre. En opplevelse er fint. Kino, et nytt plagg, en barnefri kveld, spa eller massasje.

 

"Når du sutrer i to dager for en kommentar du fikk på størrelsen din"

Linn