Gå ned i vekt

..Med våre energibarer med kollagen! I tillegg til det fantastiske kollagenet inneholder disse barene sunne fettsyrer fra kokos og prebiotika fra fibersirupen. De er også glutenfrie, melkefrie og sukkerfrie og kan gjøres paleo eller AIP-vennlige ved å bytte ut søtningsstoffene.


 (PS: Har du sett vår TOPP 5 liste- med linker til våre mest populære oppskrifter på sunnere energibarer uten sukker og med naturlige ingredienser?)

kollagen barer med sjokolade sunne energibarer vita univers.jpg

Skrevet av Linn Spets, som er en del av det fantastiske fagteamet til Vita Univers

PS: Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev i bunnen av siden og få våre hemmelige tips mot søtsug - Med flere lekre oppskrifter med gelatin, som vi tror du kommer til å like:

vinn over søtsuget.png

Det er en økende trend å bruke kollagen istedenfor proteinpulver av melkeprotein, og flere eksperimenterer med oppskrifter med kollagen. Dette var noe for meg, tenkte jeg. Og så satte jeg i gang med å eksperimentere. Resultatet ble kollagenbarer som bare smaker helt fantastisk!

 

Men først: Hvorfor kollagen, lurer du kanskje på?

Kollagen er gelatin som er hydrolisert slik at bindingene som gir den gelerende effekten er ødelagte. Kollagenpulver kan derfor blandes og løses opp i både varm og kald væske, og vil ikke gi en gelelignende konsistens i oppskrifter.

Kollagenpulver kan være litt vrient å få tak i, men du får kjøpt det på iHerb.com, på myrevolution.no, naturkilden.no og sannsynligvis i noen helsekostbutikker. Jeg regner sterkt med at dette er noe alle helsekostbutikker kommer til å ha i sortimentet sitt snart.

 

 Det er mange gode grunner til hvorfor du mer enn gjerne kan bruke både kollagen og gelatin i kostholdet ditt. Ikke bare er dette protein som kan erstatte kjøtt, men det kan være med på å gi metthetsfølelse, styrke negler og hår- Og forebygge rynker!- På samme måte som gelatin.

 

Jeg har alltid elsket å kjøpe proteinbarer, nøttebarer og andre sunnere alternativer til godteri når jeg enten skal på kino eller bare har lyst på noe med sjokolade i (som er relativt ofte). Jeg syns det er så gøy med alle de forskjellige smakene, og at det faktisk tilfører kroppen noe nyttig.

 

Problemet for meg er at jeg tåler melkeprotein svært dårlig, og det er nettopp det høye innholdet av myse (whey) eller kasin som er grunnen til at disse barene kalles proteinbarer. Et annet problem er sukkeret, de kunstige søtningsstoffene og tilsetningsstoffene disse barene ofte er lagd med. Til og med de naturlige og uskyldige nøttebarene er for det meste ris og sirup. Da er det faktisk bedre å kjøpe seg en plate med mørk sjokolade syns jeg.

 

I tillegg til det fantastiske kollagenet inneholder disse barene sunne fettsyrer fra kokos og prebiotika fra fibersirupen. De er også glutenfrie, melkefrie og sukkerfrie og kan gjøres paleo eller AIP-vennlige ved å bytte ut søtningsstoffene.

kollagenbarer 2 ingredienser, vita univers.jpg

 Disse ble altså utrolig gode- Og de er enkle å lage også: 

Ingredienser til 4 proteinbarer:

 • 4 ss kokossmør
 • 3 ss kollagenpulver (jeg har brukt Great Lakes)
 • 2 ss sukrinmelis
 • 1 ss fibersirup (kan erstattes med kokossirup, honning, lønnesirup, yaconsirup alt ettersom hva du har og foretrekker)
 • 10 dråper stevia
 • Valgfrie smakstilsetninger (se forslag nedenfor)

 

Fremgangsmåte:

Om du ikke har kokossmør er det superlett å lage selv:

Kjøp vanlig kokosmasse i butikken og kjør det i foodprocessor til fettet "slipper" og det blir et flytende smør. (Jeg hadde kjøpt noe som het Coconut Powder på en orientalsk butikk som jeg tror var fettredusert. Det var ikke helt kokosmel, men en blanding av kokosmel og kokosmasse,så jeg blandet derfor inn litt kokosolje for å få smørkonsistensen. Det gikk helt fint.) Å lage kokossmør selv er mye billigere enn å kjøpe ferdig på helsekost, så det anbefales på det sterkeste.

 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle eller foodprocessor til det er en jevn, fin masse.

Smak til om du ønsker mer søtning, eller om du ønsker litt salt for å heve smaken.

 

For smaksvariasjon:

Du kan eksperimentere med vanilje, sitron, kakaopulver, lakrispulver, pepperkakekrydder, bær og sjokoladebiter. Kun fantasien og smaker du liker setter grenser her.

Tips! Hvis massen er for tørr tilsetter du litt kokosolje, er den for våt kan du ha i mer kollagen. Å bruke en type nøttesmør istedenfor kokossmør er også et alternativ. 

 

kollagen barer uten sjokolade, vita univers.jpg

 

Når du er fornøyd med proteinmassen din kan du forme den slik som du vil, og putte den i kjøleskapet eller frys for å sette seg. Jeg kjevlet flat min masse mellom bakepapir til en firkant som jeg delte inn i 4 barer etter den hadde satt seg i fryseren. De smaker nydelig slik de er, men jeg valgte å pynte de med sjokolade i tillegg. Skader aldri.

 kollagenbarer 1 vita univers.jpg

 (PS: Har du sett vår TOPP 5 liste med de våre beste energibarer?)

Vet du...Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror å få den vekta og livsstilen som du trives med. Ta et steg av gangen: Start med å få lyst til å lage enkel, sunn og god mat. Når du lager våre fristende retter så er du i gang! Resten går av seg selv. 

kostplaner hver uke, lavkarbo.png

 

Våre kostplaner passer for deg som:

 • -Vil ha et stabilt blodsukker som gir deg kontroll over humør, energi og vekt
 • - Som vil gi spennende, sunn og god mat til deg selv og familien din
 • - Som vil spise deg mett med god samvittighet og unngå sug etter mat og snacks

Våre kostplaner inneholder karbohydratreduserte retter. De inneholder ikke mel, korn, sukker eller gluten.  (Med unntak av et og annet havregryn) 

 

Trenger du inspirasjon og  påfyll, eller mangler du resultater? 

Vårt kunder sier følgende om kostplanene våre:

 • Det er passelig mange retter i planen 
 • Rettene er spennende og det er flere ting de har lyst til å lage 
 • Rettene er hverdagslige og enkle

  

Vi elsker mat. Og enkle oppskrifter..

..De som gir oss inspirasjon, glede, motivasjon og gode opplevelser. Som pirrer nysgjerrigheten og gjør at vi strekker oss bittelitt lengre på kjøkkenet.

Vi synes ikke det er nødvendig å finne opp hjulet på nytt hver gang man skal lage mat. Selv om det er gøy å eksperimentere, tilpasse og prøve seg fram til personlige favoritter. Men da er det jo faktisk ekstra viktig med en solid og god oppskrift i bunnen, ikke sant? Vi samler våre favorittoppskrifter til deg, hver uke. Nettet er en skattekiste! Og vi gir deg høydepunktene. Du får også link til original innlegget. Så hvis du finner noe du bare smelter helt for, så ta en tur innom bloggen- Kanskje får du en ny favorittblogger eller 3? 

Gjør  planlegging enkel og få gode alternativer til de vanlige rettene som du er redd du kommer til å savne hvis du leker med tanken på å endre kosthold

Kostplanene våre passer for deg både er ny med et karbohydratredusert kosthold, men også deg som har holdt på med lavkarbo over lengre tid og vil ha litt påfyll

  

Vi gjør det enkelt å starte og enkelt å fortsette hele veien til mål.

Vårt mål er at du skal få mer energi og overskudd. - Og få en vekt som passer for deg.

Ved å gi kroppen gode byggesteiner vil den bygge deg en sterk kropp som vil den vare lenge -Og du vil få økt livskvalitet. Vårt kosthold blir raskt en brikke i puslespillet som hjelper deg med å få kroppen over på DITT lag. Da får du energi- Og mister ekstra fett.

 

 mat collage 22.8..png (1)

Har du noensinne lurt på: Hva det er som skaper denne forskjellen i folks liv..

at noen forblir tynne og andre selv om de tilsynelatende gjør akkurat det samme, krangler med vekta dag etter dag? Hvorfor er det så urettferdig?

Forskjellen ligger i hva den enkelte kan og hvordan denne kunnskapen brukes i hverdagen. Uten å måtte gi opp god mat, og hyggelige sosiale sammenkomster.  Uten å måtte trene seg halvt i hjel. Uten å gå sulten og uten å drikke seg mett på vonde shakes. Du trenger ikke å forsake familiemiddagen. 

 

Med vår kunnskap vil du vite hvordan din tallerken kan bli minst like velsmakende og mettende, selv om du kanskje legger til noe ekstra grønt, og tar bort risen på din egen tallerken. Ingen vil bry seg nevneverdig. Det dine kjære vil bry seg om, er at de vil merke at du er gladere. Og at du har mer energi. Og hvis de ser deg uten klær, vel da vil de også se at det blir mindre av deg.

 

Hvis du vil et steg videre på veien mot et sunnere kosthold og bedre helse, så er dette ditt beste neste steg:

Få en velsmakende karbohydrat redusert kostholdsplan, 1 ketose kostplan, "Din Guide til resultater" og "Kom i gang"

KUN kr 399,- Inkludert er en uke i Vita Univers.

Her får du blant annet svar på vanlige spørsmål & svar, oppskrifter med mer. Etterpå koster det kr 99,- pr uke- Hvis du vil. Da får du nye kostholdsplaner hver uke.

Hvis ikke sender du helt enkelt "STOPP" til stopp@vitaunivers.no