Økologisk Mat

Vi i Vita Univers er opptatt av økologisk og naturlig mat og vi vil at maten vi spiser skal være bærekraftig.


Økologiske råvarer er godt for deg fordi de produseres uten bruk av kjemisk-syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel, og du unngår rundt 280 tilsetningsstoffer som er tillat i all annen mat. Du er derved mindre utsatt for eksponering av stoffer som kan innebære en helseskadelig belastning. I tillegg har økologiske matvarer ofte høyere innhold av antioksidanter, enkelte vitaminer, mineraler og en sunnere fettsyresammensetning, det vil si en høyere andel omega-3.

Hvis du ønsker å spise mest mulig naturlig mat, betyr det at du også etterstreber en økologisk livsstil. 

 

Det finnes også et hav av andre grunner til å velge økologisk:

Økologisk mat er mer dyrevennlig og tar bedre vare på den dyrebare kloden vår enn mat fra intensivt, industrielt landbruk. Dessuten smaker den bedre, både for samvittigheten og for ganen.

 

Visste du for eksempel at dersom aper får valget mellom en økologisk dyrket banan og en konvensjonell dyrket banan, velger de i ti av ti tilfeller den økologiske. Får de bare konvensjonell banan, skreller de den. Får de en økologisk, spiser de den med skallet på.

 

Til tross for alle overnevnte faktorer blir økologiske matprodusenter møtt med en solid porsjon skepsis fra mange norske forbrukere i dag. Sånn sett er Norge et bakvendtland, fordi denne skepsisen ikke retter seg mot de godt over 90 prosentene av våre matvarer som blir til ved massiv giftsprøyting, kjemisk manipulasjon og kunstgjødsling. Skepsisen retter seg mot den ene prosenten av matvarene som produsenten har gjort alt hva tenkes kan for å fremstille så ren, giftfri og naturlig som mulig. Ironisk, ikke sant?

 

Vil du lære mer? Se våre kurs, bøker og oppfølgingstilbud her: