aïoli


Ingredienser

  • 4 stk eggeplommer
  • 4 dl rapsolje
  • 2 stk hvitløksbåter, presset
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss Vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts Dijonsennep eller annen sennep

Tid

15 min


Antall porsjoner

20



Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/aioli/


Slik gjør du

Pass på at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

 

Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

 

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker. Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli. (1 porsjon er ca 2 ss) 

 

Tips! Hvis aïolien skiller seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

 

 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3362,6 kcal
Proteiner 12,4 proteiner
Fett 367,4 gram
Karbohydrater 2,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 168,13 kcal
Proteiner 0,62 proteiner
Fett 18,37 gram
Karbohydrater 0,14 gram