Asparges m/persillepesto


Ingredienser

  • 1 stk bunt med grønne asparges
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 20 stk mandler, ca
  • 0.5 stk bunt bladpersille
  • 0.5 stk lime

Tid

20 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra http://gryslavkarbo.blogspot.no/2012/04/asparges-med-presillepesto.html


Slik gjør du

Brekk av den nederste delen av aspargesen og kast den.
Kok opp rikelig med vann og ha aspargesen i. Den skal kokes i 2-4 min alt etter tykkelsen.Kjenn med en spiss kniv om den er mør. Legg aspargesen på et fat.
Bland sammen persilleblader, mandler, hvitløk, salt og god olivenolje i en komme eller ei mugge. Knus alt med en stavmikser.
Ha i limejuicen og lit mer olje hvis du synes den blir for tykk.
Hell så persillepestoen over aspargesen 
 
Tips! Persillepestoen smaker også godt blandet med rømme. Dette smaker fantastisk til kveite. 





Visste du at?

Smaken av asparges er særegen, og kan beskrives som lett bitter med toner av gress og nøtter.

 

Asparges er en svært allsidig grønnsak som inneholder lite karbohydrater. Den kan stekes, grilles, kokes eller dampes, avhengig av hva du vil bruke den til. Hvis du skal dampe eller koke den, så pass på at du ikke gjør det for lenge, da blir den vassen og udelikat. Når den er såpass mør at du kan stikke gjennom den, heller du av kokevannet og skyller den raskt i iskaldt vann, slik at den ikke etterkoker.

 

Det er stor forskjell på hvit asparges på boks og den grønne. Mange liker kanskje best smaken av den grønne? 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1361,1 kcal
Proteiner 11,3 proteiner
Fett 139,2 gram
Karbohydrater 10,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 340,27 kcal
Proteiner 2,83 proteiner
Fett 34,8 gram
Karbohydrater 2,67 gram