Avokado, spekeskinke & nøtter


Ingredienser

  • 6 stk Skiver med spekeskinke
  • 1 stk Avokado
  • 1 ss Ekstra virgin Olivenolje
  • 0.25 stk Saft av lime
  • 0.5 ts Salt
  • 0.25 ts Pepper
  • 2 ss Valnøttkjerner
  • 2 stk Basilikumsstilker

Tid

10 min


Antall porsjoner

2



Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Fylt-avokado-med-spekeskinke-og-valnotter/


Slik gjør du

Skjær skiver av spekeskinke i tynne strimler.

 

Visp sammen olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepper.

 

 Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Ta ut avocadokjøttet med en skje og skjær det i terninger. Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

 

Bland avocadoterninger og strimler av spekeskinke med vinaigrette. Ha blandingen tilbake i avokadoskallet.

Dryss over hakkede valnøtter og pynt med basilikum.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 578 kcal
Proteiner 27,6 proteiner
Fett 46,7 gram
Karbohydrater 6,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 289 kcal
Proteiner 13,8 proteiner
Fett 23,35 gram
Karbohydrater 3,45 gram