Bearnaisesaus


Ingredienser

  • 250 g smør
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss estragon
  • 0.5 dl Vann

Tid

10 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Del smøret i terninger og lad det få romtemperatur. 

 

Bland eddik, sjalottløk og estragon i en kjele og kok opp. La småkoke uten lokk til blandingen har redusert til det halve. Sil av og ta vare på væsken.

 

Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem godt (!) sammen med 3 ss vann i ca ett minutt.

 

Ha eggene i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske. Ha i smøret litt og litt og pisk inn. Smak til med salt, pepper og eddikblandingen.

Ha eventuelt litt frisk estragon i til slutt.

 

Tips! Hvis sausen skiller seg visp inn 1 ss kokende vann.




 



Visste du at?

 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2145,8 kcal
Proteiner 15,9 proteiner
Fett 225,4 gram
Karbohydrater 14,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 536,45 kcal
Proteiner 3,97 proteiner
Fett 56,35 gram
Karbohydrater 3,58 gram