Biff med balsamicosaus


Ingredienser

  • 700 g ytrefilet
  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ts smør
  • 80 g eddik
  • 60 g oksebuljong
  • 60 g sterk sennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Tid

30 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

La biffen ligge i romtemperatur minst 15 minutter før du skal steke den. En kald biff vil slippe kjøttsaften, så dette er det viktigste grepet du kan gjøre for å få en saftig biff. Det nest viktigste trikset er å svi biffen i en tørr stekepanne på alle sidene, slik at du lukker porene og dermed forsegler kjøttsaften inne i kjøttet.

 

Når du har gjort disse viktige grepene, steker du biffen i 3-4 min på hver side i olivenolje på medium varme til du synes de er ferdige. For en rå biff steker du dem kun i 1 minutt på hver side på medium/ sterk varme. For en medium stekt biff, snur du dem når det begynner å piple blod ut av biffen på toppen. 3-4 minutter vil gi en helt gjennomstekt biff.

La biffen hvile,  dekk til med lokk.

 

Lag saus:

Ta sjalottløk og smør i panna og la det blande seg litt sammen. Ha i balsamico.

Kok opp på medium varme, skru så ned litt og la det småkoke i 5 minutter før du tar i oksebuljong. Visp inn sennep.
La det småkoke på lav varme i c 10 min.  Rør av og til, til sausen er tykk nok.

 

Tips! Ikke stek for mange biff i pannen på en gang,da senker du temperaturen for mye. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1074,7 kcal
Proteiner 162,9 proteiner
Fett 37,6 gram
Karbohydrater 21,6 gram
Kostfiber 0,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 268,67 kcal
Proteiner 40,72 proteiner
Fett 9,4 gram
Karbohydrater 5,4 gram
Kostfiber 0,08 gram