Blomkålgrateng


Ingredienser

  • 150 g blomkål, kokt
  • 200 g myk ost, F. eks Snøfrisk
  • 200 g cottage cheese
  • muskattnøtt, ferskrevet
  • havsalt
  • grovkverna pepper

Tid

40 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Blomkål deles i buketter og dampes i lettsaltet vann i 5 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader.

 

Legg blomkålen over i en ildfast form. Mos den gjerne litt med en gaffel. Krydre gjerne med litt pepper. 

 

Lag sausen: Bland sammen myk ost og cottage cheese, salt og pepper. Rasp litt fersk muskatnøtt og ha i.

Smør så ostemassen over den kokte blomkålen.  

 

Gratineres høyt i ovnen i 20 min. på ca 200 grader.

 

 

Tips! Varier smaken på gratengen ved å bruke ulike ostetyper. F. eks Snøfrisk med dill, Philadelphia eller andre favoritter. For et mer fullverdig måltid kan du ha i en pakke stekt bacon, eller ha bacon ved siden av. Baconfettet kan helles over blomkålen. 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 740 kcal
Proteiner 40,9 proteiner
Fett 58,9 gram
Karbohydrater 10,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 370 kcal
Proteiner 20,45 proteiner
Fett 29,45 gram
Karbohydrater 5,25 gram