Blomkålsuppe


Ingredienser

  • 1 stk stort, økologisk blomkål
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 4 dl vann
  • 1 dl smør
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 ts havsalt
  • Havsalt, nykvernet pepper, urter
  • revet parmesan
  • Ev. bacon / chorizo

Tid

12 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Kok oppdelt blomkål i vann, kraft og salt til blomkålen er mør. (Ca 10 min) Jevnes raskt og enkelt med stavmikser rett i gryten. Det gjør den også luftig og delikat. Mot slutten rører du inn kremfløte og smør

Hvis du vil ha en skarpere smak i suppen velger du en god, kvalitetsrik, skarp kaldpresset olivenolje i stedet.

 

Smak til med urter, havsalt og nykvernet pepper.

 

Tips! Riv masse fersk parmesanost å ha over. Digg topping er sprøstekt bacon eller chorizo pølse for sterkere smak.





Visste du at?

 .... Du kan fint droppe kremfløte og heller bruke kokosmelk eller rå cashewnøttfløte. Hvis du bruker ghee i stedet for smør blir suppa super paleomat! 






Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 713,3 kcal
Proteiner 32,8 proteiner
Fett 54,9 gram
Karbohydrater 17,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 356,65 kcal
Proteiner 16,4 proteiner
Fett 27,45 gram
Karbohydrater 8,9 gram