Bounty!


Ingredienser

  • 400 g Kokosmelk
  • 2 ss Kokosolje (Cocosa)
  • 200 g Kokosmasse
  • 200 g 70% sjokolade
  • Søtning etter smak. F.eks 2-3 ss. Tagatesse

Tid

50 min


Antall porsjoner

40


Slik gjør du

La kokosmelken stå i kjøleskapet noen timer, slik at den skiller seg. Det er kun den stivnede delen du skal bruke. Resten av kokosvannet kan du kaste. 

Smelt kokoskremen sammen med kokosfettet på lav temperatur. Tilsett kokosmasse og eventuell søtning.

Kle en skypanne (20 x30 cm) med bakepapir eller bruk en silikonform. Hell i kokosmassen og la den stå kaldt i ca 2 timer i kjøleskapet eller 30 min i frysen. 

 

Når blandingen er stiv, kutter du den opp i passe store biter og dypper dem i sjokolade. Når sjokoladen er stiv er de serveringsklare! Oppbevares gjerne i frysen.( Hvis du rekker det, før det er tomt..) 

 

Tips! Det er ikke ALLE sorter kokosmelk blir stive av å stå i kjølekapet. Santa Maria sin, vanlig type, gjør det. Jeg foretrekker å bruke kokosfett uten kokossmak, men det velger du selv. Extra virgin kokosfett er naturligvis ekstra sunt! 

 

Tips! Du bruker mindre sjokolade til dypping og det går raskere hvis Bountybitene er halvfrosne/frosne når du skal dyppe dem. 

En porsjon er ca 20 gram. 

Visste du at?

.... Hvis du ikke er vill etter kokossmak er det likevel en STOR mulighet for at du kommer til å digge disse! De er også supre som energibarer etter trening eller mellommåltid da de gir masse energi av det sunne, gode kokosfettet!




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3364 kcal
Proteiner 34,6 proteiner
Fett 308,8 gram
Karbohydrater 113 gram
Pr. porsjon
Kalorier 84,1 kcal
Proteiner 0,86 proteiner
Fett 7,72 gram
Karbohydrater 2,83 gram