Breadsticks


Ingredienser

  • 1 stk Blomkål
  • 200 g Ost (Bruk gjerne en med mye smak)
  • 3 stk Egg
  • 2 stk Hvitløksfedd
  • Urtekrydder du liker eller: Krydderblanding av fennikel, oregano og persille
  • Olje til pensling
  • Havsalt

Tid

100 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Bland sammen alt med foodprocessor eller stavmikser. Start med  hvitløk, så blomkål og ost.

Ta i krydder og bakepulver til slutt. Hvitløk tar bort blomkålsmak. Du kan gjerne bruke hvitløkspulver og løkpulver i deigen også.

 

Blandes det til det er en jevn røre. Press den ut så tynt du klarer på et bakepapir.

Stekes ca 20 minutter på 200 grader. Etterstek med åpen dør i ca 10 min.  Nå har du en fin pizzabunn!

 

For å få brødpinner gjør du slik:

 Del den stekte bunnen opp i passelig store "pinner", pensle med olje, gjerne hvitløksolje hvor du blander olje og 

finhakket hvitløk. Ta på ekstra krydder etter ønske. F. eks chiliflak og salt eller grønne, tørkede urter som f. eks oregano. 

 

Stekes så på 150 grader til de er sprø. Snu dem når de begynner å se godt stekte ut på den ene siden. Når de er ferdige skal de være så sprø at du kan løfte dem opp med en stekepinsett i den ene enden uten at den brekker. 

 

 

Tips! Oppbevares på benken i papirpose. De blir myke når de er helt avkjølt. Kan også tas i brødrister.

 

 

 



Visste du at?

.... Hvis du glemmer å bruke krydder i deigen så kommer sticksene til å smake blomkål. Disse kan du bruke i stedet for ostekjeks til dip, eller som brød. 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1448 kcal
Proteiner 104 proteiner
Fett 107,5 gram
Karbohydrater 12,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 362 kcal
Proteiner 26 proteiner
Fett 26,88 gram
Karbohydrater 3,05 gram