Cakepops


Ingredienser

  • kake:
  • 150 g Nøttesmør
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 stk eggehviter
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss tagatesse
  • 80 g smeltet smør
  • 200 g mørk sjokolade 70%
  • ostekrem:
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ts mandelessens
  • søtning etter smak

Tid

35 min


Antall porsjoner

20


Slik gjør du

Lag sjokoladekake: 

Bland alt det tørre. Pisk sammen eggeplommene og bland i, sammen med nøttesmøret. 

Eggehvitene stivpiskes for seg selv, sammen med noen få saltkorn, da blir de raskere stive. Bland så eggehvitene forsiktig inn uten å piske ut lufta av røra

 

Stek kaken  på 200 grader - ca 15 minutter  i liten langpanne. ( 20 x30 ).  Pass på at kaken er helt gjennomstekt. Den kan med fordel også ligge å tørke på benken noen timer så den er helt tørr, slik at den er lett å smuldre opp.

 

Lag ostekrem:

Ha i 1 ts mandelessens  og ønsket mengde søtstoff i Mascarponeosten. Smak deg frem.

Bland kremen med kakesmulene. Lag kuler / topper med en teskje. Sett i en pinne  i hver kule.

Topping:

Rull dem i kakao, kokos eller smeltet sjokolade.

Oppbevares gjerne i frysen. 

 

Visste du at?

.... Det er enkelt å lage nøttesmør: 

Rist ønsket mengde nøtter lett i stekeovnen. For eksempel 200 gram, på ca 100 grader. Ta de varme nøttene over i blender / stavmixer og kjør alt til det er helt finmalt. Deretter tilsettes kaldpresset olje /smør litt og litt til knivbladet går rundt. Kjøres til smøret har en jevn og fin konsistens. Tilsett litt salt og sukrinmelis. eventuelt et bitte lite kaneldryss. Smak deg frem. Holder seg flere uker i kjøleskapet i en tett boks, hvis du passer på at all nøttmassen er dekket med olje. 

 

PS : Paranøtter trenger ikke å tilsettes olje /smør. De slipper så mye olje at smøret blir flytende uten ekstra fett.

Tips! Det er fantastisk med pistasjsmør.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3835,7 kcal
Proteiner 58,3 proteiner
Fett 360 gram
Karbohydrater 87,9 gram
Kostfiber 16,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 191,79 kcal
Proteiner 2,91 proteiner
Fett 18 gram
Karbohydrater 4,39 gram
Kostfiber 0,81 gram