Carbonara


Ingredienser

  • 1 stk Pk bacon med baconfettet
  • 50 g Revet cheddarost
  • 200 g Norvegia
  • 2 ss Smør
  • 0.5 ts Muskattnøtt, fersk revet
  • 1 ts Pepper
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel (kan droppes)
  • 1 dl Fløte
  • 200 g hodekål

Tid

30 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Stek du bacon i smør på middels varme. Behold baconfettet.

Kok ønsket mengde kål, la den koke til den er mør. Smelt smør i en kjele og tilsett fløte og rør inn johannesbrødkjernemel. Gi et lite oppkok.

 

Spe med kokekraft fra kålen, og baconfett, eventuelt juster med fløte til du får en tykk, kremete konsistens. Smak til med muskatnøtt og pepper. Ta i ønsket mengde ost og tilsett bacon til slutt.

Kjempegodt og holder deg mett i mange timer! 

 

Tips! Cheddar gir en god og fyldig smak, men du kan gjerne variere med andre typer oster. Det er nydelig å surre ett fedd med hvitløk sammen med bacon....

 







Visste du at?

 








Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2147,8 kcal
Proteiner 98 proteiner
Fett 192 gram
Karbohydrater 7,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1073,9 kcal
Proteiner 49 proteiner
Fett 96 gram
Karbohydrater 3,95 gram