Ceviche


Ingredienser

  • 200 g hvit fast fisk, f.eks. helleflyndre/kveite eller breiflabb
  • 100 g reker
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.33 stk rød chili
  • 2 ss frisk hakket koriander
  • 1 stk lime (Til servering)
  • 2 stk avocado
  • salt og pepper
  • Til marinering:
  • Havsalt
  • ca 2 dl limejuice av fersk lime

Tid

180 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra http://www.thepescetarianandthepig.com/2011/07/07/shrimp-and-grouper-fiesta-ceviche/


Slik gjør du

Ceviche er rå sjømat som marineres i limejuice. Dererfor er det viktig at fisken holder høy kvalitet og er helt fersk. Den rå fisken skjæres i ganske små biter (etter egen smak) Legg dem i en beholder som du har lokk til, sammen med de skylte, rensede rekene.

 

Bland limejuice med 2 ts salt. Legg fisken i en sil i en bolle. Pass på at limejuicen dekker all fisken. Så heller du over limejuice. Etter en time tar du ut silen og presser veldig forsiktig limen ut av fisken. 

 

Mens fiskeblandingen godgjør seg i marinaden kutter du opp grønnsakene og urtene som du vil bruke. Spar litt urter til pynt. For best resultat setter du tilbake cevichen i kjøleskapet over natten. Men den kan nytes etter en liten times avkjøling. 

 

Avocadoen serveres ved siden eller blandes i rett før servering.


Tips! Hvis du bruker reker så trenger disse en time ekstra i forhold til fisk. Hvis du bruker både fisk og reker kan du marinere dem sammen, men ta ut fisken en time før rekene og oppbevar den i en tett boks i kjøleskapet mens rekene gjør seg ferdige. 

 



Visste du at?

.... Det smaker veldig godt med paprika, agurk og gul løk i grønnsaksblandingen


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1022,6 kcal
Proteiner 53,2 proteiner
Fett 80,4 gram
Karbohydrater 13,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 255,65 kcal
Proteiner 13,3 proteiner
Fett 20,1 gram
Karbohydrater 3,4 gram