Musli


Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 2 dl valnøtter
  • 2 dl hasselnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl tørket kokos
  • 1 dl pinjekjerner
  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • 2 dl vann
  • 1 ss vaniljepulver
  • 1 ss kardemommekrydder
  • 1 ts salt

Tid

40 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Grovhakk mandler, hasselnøtter og valnøtter. Bland resten av nøtter og frøene. Ha alt i en bakebolle. 

Ha i vaniljepulveret, salt og kardemomme, bland inn olje og vann. Hell det på ei langpanne med bakepapir.

Stek det på forvarmet ovn, 200grader i ca. 25 min. Rør i det innimellom.

 

Tips! Denne er ikke særlig søt. Hvis du vil ha den litt søtere kan du søte med Stevia, Tagatesse eller Sukrin Gold. Hvis du foretrekker helt naturlige ingredienser og ikke er så redd for litt blodsukkerstigning, så smaker den nydelig med litt finhakkede dadler, aprikoser eller honning. (Pass på at den tørka frukten ikke inneholder ekstra søtning. Les innholdsfortegnelsen) 

 

Enda et tips! Hvis du vil lage en sunn energibar så tilsetter du rikelig med Fibersirup Gold og 1-2 ss kokosfett. Da vil müslien henge sammen og du kan lage fine barer av den. 


Strålende å ha ferdig opplagd. Oppbevar gjerne i kjøleskap for best mulig holdbarhet.



Visste du at?

.... Müsli kan du bruke både i energibarer og sjokolade? Varier med krydder, salt og pepper.






Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 6968,5 kcal
Proteiner 175,7 proteiner
Fett 640 gram
Karbohydrater 85,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 696,85 kcal
Proteiner 17,57 proteiner
Fett 64 gram
Karbohydrater 8,55 gram