Fårikål


Ingredienser

  • 4 kg fårikål kjøtt
  • 4 kg hodekål
  • 4 ts Havsalt
  • 4 ts pepper korn, hele
  • 0.8 liter vann

Tid

120 min


Antall porsjoner

10


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 

Slik gjør du

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte med kjøtt nederst, og med fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom lagene. 

 

Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. Når kjøttet er mørt løsner det fra benet. Det tar ca. 1-2 timer. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. 

 

Tips! Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele. 



Visste du at?

.... Kål er ekte supermat?




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 5069 kcal
Proteiner 245,1 proteiner
Fett 354,2 gram
Karbohydrater 216 gram
Pr. porsjon
Kalorier 506,9 kcal
Proteiner 24,51 proteiner
Fett 35,42 gram
Karbohydrater 21,6 gram