Fiskekaker


Ingredienser

  • 600 g Fersk torsk/ Skrei
  • 1 stk Løk, str. M
  • 1 stk Hvitløksfedd
  • 3 stk Egg
  • 1 dl Fløte eller kokosmelk
  • 0.5 ts Hvit pepper
  • 0.5 ts Fersk, grovkvernet pepper
  • 2 ts Salt
  • Dill
  • Hakket gressløk

Tid

30 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

 Alle ingrediensene utenom løken må være kalde, rett fra kjøleskapet når du lager deigen. Hvis ikke kan du oppleve at den ikke vil blande seg. 

 

Hakk løken og stek den i rikelig med smør på lav varme til den blir blank. På slutten tilsetter du  finhakket hvitløk. Avkjøl. 


Rens fisken og del den i store biter. Ha fiskebitene, salt, og pepper i foodprosessor. Kjør til det blir en seig masse. Ha i eggene og kjør litt til. 

 

Tilsett så   litt og litt fløte eller kokosmelk om gangen, til det blir en passe konsistens for å forme kaker. La deigen hvile i 30 minutter. 
Bruk så en sleiv og rør inn den stekte løken og så gressløken. Ha litt olje på hendene og form deigen til like store kaker. 

 

Legg kakene i stekepannen som har olje og smør klart. 
Stek på middels varme.

 

Visste du at?

....Porsjonen gir ca 16 fiskekaker. 

 

Bruk gjerne kokosmelk i stedet for fløte, da får du dem melkefrie og dessuten får du det gode kokosfettet i dem som er ekstra bra for fettforbrenningen din. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 880,6 kcal
Proteiner 132,9 proteiner
Fett 34,7 gram
Karbohydrater 11,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 110,07 kcal
Proteiner 16,61 proteiner
Fett 4,34 gram
Karbohydrater 1,46 gram