Friterte kokebananer (Platanos)


Ingredienser

  • 1 dl Ghee
  • 3 stk Kokebananer
  • Maldon havsalt

Tid

0 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Varm opp oljen i en kjele. Skrell kokebananen og del i skiver. (Ca 30-50 mm)  Det blir best å tilberede bananene i 2 omganger: Bak bananskivene møre i ovnen før du ettersteker dem i små porsjoner i varm olje/ Ghee. Hvis skivene er litt tykke, så presser du dem flate med baksiden av en spiseskje. 

 

De er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Dryss over havsalt før servering.

 

Tips! Dette er nydelig snacks som smaker godt med f. eks guacamole/ avokadokrem eller chilimajones til. Hvis du bruker den grønne varianten, så kan de brukes som "potatoskins (Hvis du spiser meieriprodukter) : Når bananene er ferdig stekt legger du på topping av ost (gjerne en Cheddarblanding) og ferdigstekte baconbiter og purreløk. Server med rømme. 

 

Slik ser de ut når de er grønne:

platanos grønne.jpg

Slik ser de ut når de er bakt i ovnen og presset flate, før siste stekerunde:

platanos 3.jpg

Visste du at?

....Det er forskjellige varianter av kokebananer. De gule bananene er søtere i smaken og smaker ganske likt vanlige banener. De grønne kokebananene er mindre søte og det er mindre av stivelsen som er omgjort til sukker. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1458,8 kcal
Proteiner 8 proteiner
Fett 84,2 gram
Karbohydrater 164,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 364,7 kcal
Proteiner 2 proteiner
Fett 21,05 gram
Karbohydrater 41,15 gram