Gratinert sellerirot


Ingredienser

  • 1 stk sellerirot
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g revet ost
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ss smør

Tid

60 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Kutt sellerirot i lange terninger eller i tynne skiver. Smør en ildfast form med smør, legg sellerirot, salt, pepper, løk og hvitløk lagvis.

 

Hell på 1 boks med fløte, og sett i ovn i ca 30 min.

 

Ta formen ut etter 30 min og ha på ca 250 gr revet ost, og stek videre i 30 min.

Visste du at?

.... Hvis du ikke bruker meieriprodukter kan du lage en velsmakende grateng med kokosmelk og karri i stedet for fløte.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2274,8 kcal
Proteiner 86,1 proteiner
Fett 194,6 gram
Karbohydrater 35,7 gram
Kostfiber 14,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 284,35 kcal
Proteiner 10,76 proteiner
Fett 24,33 gram
Karbohydrater 4,46 gram
Kostfiber 1,76 gram