Gresskar pai


Ingredienser

  • 4 stk Flaskegresskar (Butternut squash)
  • 2 ss Vann
  • 1 ss Kokosolje (Kaldpresset)
  • 2 ss Kokosmelk
  • 0.25 ts Salt
  • 2 ts Rash El hanout (krydderblanding)
  • 1 stk Egg (Str L)
  • 1.5 dl Pekannøtter

Tid

80 min


Antall porsjoner

5



Oppskriften kommer fra Well Fed


Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Del gresskaret på langs og grav ut frøene. Pensle gresskaret med litt olje og legg squashen med kjøttsiden ned. 

 

Ta av det tynne papiraktige skinnet på hvitløken og pakk den inn i aluminiumsfolie. Legg den på stekebrettet sammen med gresskaret og bak begge deler til alt er mørt. Ca 30-40 minutter. 

 

Mens alt avkjøles lager du krydderblandingen, Ras el Hanout.

 

Når alt er avkjølt skraper du ut grønnsakskjøttet med en skje. Press ut hvitløksmassen av skallet og kjør begge deler i foodprocessor til du får en jevn blanding. Tilsett så kokosolje, kokosmelk, salt og krydder. Smak til med krydderblandingen.

Visp egget sammen i en egen bolle og vend det forsiktig inn i røra. 

 

Smør en ildfast form med litt kokosolje eller annet fett. Tilsett paifyllet og dryss over hakkede pekannøtter. Bak paien i ovnen på 200 grader i ca 25-30 minutter til kantene er litt boblete og toppen er gyldenbrun. 

 

 

 

Tips! Har du ikke brukt Flaskegresskar/ Butternut squash tidligere? Da kan du glede deg! Den er nydelig å bake og spises i stedet for bakt potet. Den passer sammen med rotgrønnsaker, er fin å lage lage suppe av, med mer! Du får kjøpt den på de fleste innvandrerbutikker. Slik ser den ut:

 

butternut.jpgbutternut.jpgpai med flaskegresskar.jpg

 

Visste du at?

.... I stedet for pai kan du lage suppe! Bland pure'en inn i f. eks kylling eller grønnsakskraft, sammen med litt kokosmelk. Tilsett gjerne bakt hvitløk. Kylling smaker nydelig sammen. På toppen sprinkler du over litt fersk sitronjuice og persille.

 

....Vil du lage en tradisjonell Pumpkin pie? Tilsatt ønsket mengde pepperkakekrydder  så får du en lekker dessertpai. Smak deg fram når røra er ferdig om du vil ha den søtere. I så fall kan du tisette ekstra søtning. Du kan eventuelt sprinkle søtning over rett før servering.

Pepperkakekrydder: 

  • 2 ss kanel
    2 ts malt ingefær
    1 ts malt nellik
    1 ts malt kardemomme 

Alternativt kan du lage en blanding av: 

  • Kanel
  • Muskattnøtt
  • Ingefær
  • Nellik
  • All spice 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1258,6 kcal
Proteiner 32,6 proteiner
Fett 64,1 gram
Karbohydrater 133,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 251,72 kcal
Proteiner 6,52 proteiner
Fett 12,82 gram
Karbohydrater 26,62 gram