Gresskar pai- pumpkinpie


Ingredienser

  • 450 g Gresskar pure (Butternut squash) eller Hokkaido f. eks)
  • 1 stk Boks Kokosmelk, bruk den kremete delen
  • 4 stk Egg
  • 100 g Smeltet smør
  • 1 dl Sukrin Gold/ søtning
  • 1.5 dl Pekannøtter til toppen
  • 0.5 dl Kokosmel
  • 1 ts Bakepulver
  • 0.25 ts Salt
  • 1 ts Vaniljepuilver
  • 1 ts Kanel
  • 0.5 ts Ingefær
  • 0.5 ts Muskattnøtt
  • Allehånde

Tid

80 min



Oppskriften kommer fra (tilpasset av Vita Univers) https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/amerikansk-gresskarpai/


Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Del gresskaret på langs og grav ut frøene. Pensle gresskaret med litt olje og legg bitene med kjøttsiden ned. (Hivs du vil, kan du skrelle dem først. Hvis ikke, graver du ut kjøttet med en skje etter baking)

 

Bakes til det er mørt, ca en halvtime. Mos så gresskarene i foodprocessor.

Pisk så sammen egg, Sukrin Gold og smeltet smør. Bland inn kokosmel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpurè og kokosmelk. Dryss hakkede pekannøtter på toppen

 

Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem/ kokoskrem.

 

Savner du paibunn? Denne kan fint brukes,den er god til både søte paier og matpaier.

 

Kryddertips:

 1 ts malt kardemomme eller All Spice. Vil du ha en eksotisk variant? Prøv krydderblandingen Ras el Hanout:

  • 2 ts Salt
  • 2 ts Spisskummen, malt
  • 2 ts Ingefær, malt
  • 2 ts Pepper, malt
  • 1.5 ts Kanel, malt
  • 1 ts Koriander, malt
  • 1 ts Cayenne pepper
  • 1 ts Nellik, malt
  • 0.5 ts Muskattnøtt

 

 

Tips! Har du ikke brukt Flaskegresskar/ Butternut squash tidligere? Da kan du glede deg! Den er nydelig å bake og spises i stedet for bakt potet. Den passer sammen med rotgrønnsaker, er fin å lage lage suppe av, med mer! Du får kjøpt den på de fleste innvandrerbutikker. 

(Butternut inneholder 12 karbohydrater pr 100 gram og lite sukker. Hokkaido inneholder 11,6 gram) 

 

 

Visste du at?

.... I stedet for pai kan du lage suppe! Bland pure'en inn i f. eks kylling eller grønnsakskraft, sammen med litt kokosmelk. Tilsett gjerne bakt hvitløk. Kylling smaker nydelig sammen. På toppen sprinkler du over litt fersk sitronjuice og persille.

 

Flaskegresskar/ Butternut Squash:

 

butternut.jpg

pai med flaskegresskar.jpg

 

 

Litt mer uvanlig, men med enda mer smak: Hokkaido minner litt om søtpotet- Verdens nydeligste gresskar:

 

hokkaido.jpg

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift