Gulrot kake


Ingredienser

  • 114 g Kokosfett, extra virgin
  • 1 dl Kokosmelk
  • 280 g Gulrot
  • 5 ss Kokosmel
  • 8 stk Egg
  • 40 g Honning
  • 50 g Cashewnøtter
  • 3 ts Bakepulver
  • 2 ts Kanel
  • 2 ts Kardemomme
  • 2 ts Vaniljepulver

Tid

50 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Finn fram en kakeform str. 22 eller 24. Smør den godt. 

Grovhakk nøttene.Smelt kokosoljen på svak varme, avkjøl oljen.  Bland så sammen alle ingrediensene utenom søtning, bakepulver og egg i en bolle.  Pisk eggedosis av søtning og egg, og bland forsiktig gulrotblandingen i eggedosisen.  Rør forsiktig inn bakepulveret til slutt. Hell røren over i ønsket kakeform og stek.  PS: Hvis røra er veldig tynn, tilsett en skje til med kokosmel.  

 

 

Glasur:

Santa Maria Kokosmelk skiller seg fint i kjøleskap. Grav fløten ut med ei skje. Kokosvannet kaster du. Pisk opp fløten sammen med søtningen du foretrekker sammen med vaniljepulver/ vanilje essens og en dæsj sitronsaft. Kremen smelter ganske lett, så det kan være lurt å stive den opp med litt gelatin. Følg instruksjonen på gelatinpakken og rør inn i oppvarmet, lunket kokoskrem. 

 

Stek kaken ca 35-40 minutt på 180 grader. 

 

 

Tips! Denne kakebunnen smaker veldig lite kokos så lenge du har krydderier i den. Du kan gjerne ha i 1 ts revet muskattnøtt. For en annen smaksnyanse kan du søte med dadler eller aprikoser. Smaker best rom temperert. 

 

Visste du at?

....du kan gjøre den lavkarbo ved å droppe honningen og bruke andre søtningsstoffer i stedet. Smak deg fram til en søt deig før du steker den. Deigen bør smake i søteste laget, da den vil avta noe  i søtsmak  etter stekingen.

Lag gjerne en god, luftig ostekrem til: Da tar du 50 g. mykt, usaltet smør, 1 boks med Philadelphia kremost, 1 egg og ønsket søtning. Bland i mikser til det er luftig og smør på. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2362,9 kcal
Proteiner 67,8 proteiner
Fett 202 gram
Karbohydrater 62,4 gram
Kostfiber 45 gram
Pr. porsjon
Kalorier 236,29 kcal
Proteiner 6,78 proteiner
Fett 20,2 gram
Karbohydrater 6,24 gram
Kostfiber 4,5 gram