Hasselback kålrabi


Ingredienser

  • 2 stk kålrabi (Ca 1 kg tilsammen)
  • 110 g salt smør
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 5 stk skiver bacon
  • 250 g revet cheddar
  • 1 dl seterrømme
  • 2 stk vårløk
  • salt og pepper

Tid

55 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Sett ovnen på 230 grader.

 

Skrell og rens kålrabi. Kutt hakk i kålrabien  3/4 del ned, med et par millimeters mellomrom. Den skal holde sammen i bunnen.

 

Spre så smør ned i alle hakkene, strø over knust hvitløk, salt og pepper. Pakk inn kålrabi i aluminiumfolie og sett på stekebrett.

Bak i ovnen ca 40 minutter.

 

Ta ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien, hell smeltet smør tilbake over kålrabien. Sett dem så inn i ovnen igjen, udekket for å bli gyldne og sprø.
Strø over sprø bacon og cheddarost og sett inn i ovnen igjen  i 10 minutter. Toppes med rømme og vårløk.

 

Visste du at?

.... I stedet for kålerabi kan du bruke søtpotet, pastinakk, sellerirot eller andre favoritt rotgrønnsaker. Hvis du ikke spiser ost, kan du lage vår gode melkefrie ostepoppsaus og sprinkle over. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2756 kcal
Proteiner 81,5 proteiner
Fett 230,2 gram
Karbohydrater 74,5 gram
Kostfiber 0,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 689 kcal
Proteiner 20,38 proteiner
Fett 57,55 gram
Karbohydrater 18,62 gram
Kostfiber 0,15 gram