Hvitløkssmør


Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 stk båt med hvitløk
  • 3 ss Fersk Kruspersille, hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Tid

15 min


Antall porsjoner

4


annonse

Få alle våre oppskrifter gratis

Vi har gjort en stor endring i Vita Univers: Du får ikke tilgang til våre populære søkefiltre, MEN: du får tilgang til samtlige oppskrifter uten å ha tilgang til Vita Univers:

Gjør et google søk på oppskriften du søker og inkluder Vita Univers, så får du opp lekre forslag. 

F. Eks: Vita Univers Cheddarpai 😊 Vita Univers chiarundstykker 😊 Vita Univers chiapudding


Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Hvitlok--og-persillesmor/


Slik gjør du

Pass på at smøret er romtemperert. Finhakk hvitløk og persille. Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør det godt sammen.

 

Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.

Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.



Visste du at?

. Hvis du skal bruke det med en gang kan du piske smøret i kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig!





Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 762,4 kcal
Proteiner 1,9 proteiner
Fett 82,1 gram
Karbohydrater 3,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 190,6 kcal
Proteiner 0,47 proteiner
Fett 20,52 gram
Karbohydrater 0,98 gram