Jordbærgele


Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 150 g frosne jordbær
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss gelantin
  • søtning

Tid

min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Kjør jordbær og vesken i en blender og sil blandingen over i en kjele.


Tilsett gelatin og varm opp. Smak til med valgfri søtning og hell i serveringsskåler eller form. Sett i kjøleskapet noen timer.


Tips! Server med kokoskrem: 
For å lage kokoskrem setter du kokosmelk i kjøleskapet og bruker den harde ,fete delen. Denne pisker du som vanlig krem, tilsetter litt søtning og litt vaniljesmak. Det går kjempefort, mye fortere enn å piske fløte til krem.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 141 kcal
Proteiner 22,3 proteiner
Fett 0,3 gram
Karbohydrater 10,2 gram
Kostfiber 3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 35,25 kcal
Proteiner 5,57 proteiner
Fett 0,08 gram
Karbohydrater 2,55 gram
Kostfiber 0,75 gram