Kald paprikasuppe m/ Snøfrisk


Ingredienser

  • 3 stk rød paprika
  • 7.5 dl kyllingkraft
  • 1 stk løk
  • 0.5 stk snøfrisk boks
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 1 ts frisk timian
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts olivenolje

Tid

45 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Paprikaene deles i to og renses . Legg dem under grillen i stekeovnen til skinnet blir helt svart. Ha dem over i en bolle, dekk til og la det avkjøle seg. Trekk av skinnet, og grovhakk paprikakjøttet.

 

Kok løken sammen med paprikapulveret i sherryen på svak varme til løken er myk, ca 4-5 min.

Ha det over i en blender sammen med kyllimgkraft og de grovhakkede paprikaene, kjør til en glatt masse. Avkjøl i kjøleskapet.

 

Rør sammen snøfrisk, timian, hvitløk og olivenolje og avkjøl.

 

Suppen skal være ganske tykk, men hvis du synes den er for tykk kan du vanne den litt ut. Smak til med salt og  pepper. Hell over i skåler og pynt med snøfrisk blandinga og litt basilikum.

 

Tips! For en god festsuppe kan du tilsette 1 dl halvtørr sherry i suppen

 





Visste du at?

....Suppen er også veldig god selv om du dropper Snøfrisk (Kremost) Eventuelt kan du gjerne bruke pisket kokoskrem i stedet. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 795,5 kcal
Proteiner 73,6 proteiner
Fett 21,5 gram
Karbohydrater 42,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 132,58 kcal
Proteiner 12,27 proteiner
Fett 3,58 gram
Karbohydrater 7,1 gram