Kalkunbryst i stekepose


Ingredienser

  • 900 g kalkunfilet
  • 3 ss smør
  • 1 stk gulrot
  • 50 g løk
  • 1 ss salt
  • 3 ts pepper

Tid

120 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

1 stk kalkunbryst 900 gr.

Legg kalkunbrystet i stekepose sammen  med en god klatt smør, salte og pepre det. Ha i en halv løk og en gulrot i posen , så blir det god kraft.

 

Langstek på 150 gr i  1 1/2 til 2  timer i ovn.

 

Lag nydelig saus: Kok fløte i panne og spe med kraften fra stekeposen til den er litt tynnere enn passelig tykk. Den vil tykne ved koking. Kok opp/ kok inn til du synes den er passelig tykk. 

 

 

Tips! Server gjerne med soppstuing og brokkoli. Kan også serveres med ostesaus.

 





Visste du at?

.... Hvis du synes sausen ble for tynn, er eggeplomme et supert tykningsmiddel? La sausen avkjøles til den ikke er så varm, og pisk inn 1-2 eggeplommer. Varm sausen forsiktig. Ikke la den koke.  (Hvis du tar i eggeplommene i varm saus så får du eggerøre i sausen din..) 

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1313,9 kcal
Proteiner 188,8 proteiner
Fett 50,1 gram
Karbohydrater 10,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 218,98 kcal
Proteiner 31,47 proteiner
Fett 8,35 gram
Karbohydrater 1,8 gram