Karamellpudding


Ingredienser

  • 1.5 dl vann
  • 4.5 dl fløte
  • 3 stk egg
  • 30 g tagatesse
  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g tagatesse til karamellen

Tid

90 min


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 

Slik gjør du


Ta tagatessen du skal ha til karamell i en kjele, ha ørlite vann sammen med den. Ca. 0,25 dl vann, rør rundt og pass på så den ikke svir seg. Når den begynner å bli brun er det kort vei til svidd, ikke snu ryggen til. 


Hell den gyldenbrune karamellen opp i bunnen av en brødform. Den trenger ikke dekke hele bunnen, det ordner seg selv under steking. 

Pisk eggene lett sammen i en bakebolle, kok opp fløte/melk, tagatesse og vaniljestangen. Skrap ut frøene og ha hele stangen sammen med også. 


Kjøl ned melkeblandingen, når den er lunka kan du piske den inn i eggene. Pisk godt sammen, og hell blandingen GJENNOM en sil og opp i formen. Ikke glem å sil blandingen, skal du ha en god pudding må du få ut de eggetrådene ol.

 
Stek puddingen i vannbad, ca. 1,5 time på ca. 110 grader. Ikke bruk noe særlig varmere ovn, den skal steike lenge på lav temp. Har du for høy temperatur så  får du huller i puddingen, puddingen skal være slett og myk. Følg med mot slutten, den er klar når den fremdeles skjelver men har begynt å fastne. Den stivner mer etter at den har stått i kjølen, gjerne over natta. 

Skjær rundt kantene på formen, velv puddingen på et fat. Du kan gjerne prøve å helle av litt av karamell sausen som kommer opp, før du velver den. Eller så må du ha litt kanter på fatet, slik at det ikke renner over. Server med krem og bruk karamell sausen som kommer av det i bunnen.Visste du at?

....Hvis du vil motta nyheter, oppskrifter og tips fra oss så kan du melde deg på vårt nyhetsbrev i bunnen av denne siden


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift