Karri Kyllinggryte


Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet (Gjerne med skinn)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk boks kokosmelk
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g purre
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts koriander
  • 1 ts chiliflakes
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 5 ts karrikrydder
  • 1.5 ts soyasaus
  • 1 stk paprika
  • 2 ts johannesbrødkjernemel

Tid

30 min


Antall porsjoner

4


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 

Slik gjør du

Stek kyllingkjøttet i biter. Stek først bitene på sterk varme til bitene har fått en stekeskorpe, men er rå inni.

 

Hakk grønnsakene i passelig størrelse. Surr dem i stekepannen i smør.

 

Lag saus av karri, kokosmelk, fløte og Johannesbrødkjernemel: Det er lurt å riste ut Johannesbrødkjernemel i litt væske først, eller bruke stavmikser rett i gryta, da denne ofte kan klumpe seg/ være litt vanskelig å løse opp.

 

 

Ha i kyllingkjøttet, grønnsakene og stekeskyen over i sausen og la gryten småkoke i 10-15 eller til kyllingen er helt ferdig. Smak.

 

Server gjerne med brokkolimos eller rosenkål til.

 



Visste du at?

.... Denne oppskriften er superenkel å gjøre meierifri (Paleo): Kun erstatt fløte med kokoskrem og erstatt smør med Rapsolje.

 

Tips! Hva er kokoskrem?

Du får kokoskrem når du setter en boks med Kokosmelk i kjøleskapet (Gjerne fra Santa Maria, her er det forskjell mellom merkene. Noen produsenter tilsetter bindemidler i kokosmelken, slik at den ikke skal skille seg) 

 

Etter å ha stått i kjøleskapet skiller kokoskremen seg fra kokosvannet, og er en tykk masse. Grav den ut med skje. Pisk den opp hvis nødvendig.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2381,1 kcal
Proteiner 156,2 proteiner
Fett 187,4 gram
Karbohydrater 35,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 595,28 kcal
Proteiner 39,05 proteiner
Fett 46,85 gram
Karbohydrater 8,93 gram