Kjøttsaus


Ingredienser

  • 1 dl Sellerirot
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Stor løk
  • 1 stk Purre
  • 1.5 stk Pakke karbonadedeig
  • 4 dl Kraft
  • 2 stk Bokser Cherrytomater/ tomat på boks
  • 3 ss Smør
  • Ferske urter

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 

Slik gjør du

Til denne oppskriften trenger du egentlig ikke noen eksakte mål.

 

Grønnsakene rives på grovt rivjern eller kutt opp i biter. Hvis du kutter grønnsakene i biter bør du jevne dem med stavmikser før du tar i tomatene. Surr grønnsakene i en god mengde smør til det begynner å bli mykt. Ta i ca 2 finhakkede fedd med hvitløk.

 

Ta i like deler oksekraft og tomater på boks. Hvis du ikke har hjemmelagd kraft  kan du kjøpe ferdig kraft fra f.eks Jacob, som føres på Meny, Ultra osv. (Ikke tro at du får den samme opplevelsen med fond eller buljong)

Så tilsetter du krydder. Gjerne en blanding av hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika, salt og pepper.

 

La sausen kokes til minst halvparten av tomatene har begynt å sprekke, ca 30 minutter. Mens sausen koker kan du steke karbonadedeigen som du tilsetter før du tilsetter hakkede urter helt til slutt. 

 

Tips! Du kan balansere den med en fløteskvett, en stor klatt  smør og masse deilig kaldpresset olivenolje.

 



Visste du at?

....  Dette er uten tvil verdenes beste tomatsaus? Du kan bruke den som en nydelig base for chili con carne, annen gryterett, meksikansk risstuing (uten ris selvsagt) du kan øse den over alt av grønnsaker, du kan også bruke den på lavkarbo pasta eller smørdampet kål.  

 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1281,4 kcal
Proteiner 124,2 proteiner
Fett 66,5 gram
Karbohydrater 37,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 320,35 kcal
Proteiner 31,05 proteiner
Fett 16,62 gram
Karbohydrater 9,45 gram