Kledd Asparges


Ingredienser

  • 8 stk asparges
  • 8 stk spekeskinkeremser
  • 30 g parmesan
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts havsalt

Tid

10 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Disse er knallgode på 2 måter: 

Alternativ 1, Kjapt, enkelt og nydelig:

Du kan surre hvitløk og smør i stekepannen. Kutt bunnen av aspargesen. Rull spekeskinke eller roastbiff rundt hver asparges og stek på middels varme. Høvle over parmesan rett før servering og dryss over flaksalt.

 

Alternativ 2:

Skrell asparges og kutt av den grove bunnen. Kok opp saltet vann. Kok den så til den er mør, dette vil ta alt fra 1- 4 minutter avhengig av aspargesen.

Kjenn etter om den er ferdig: Den skal svikte litt når du klemmer på den, men fortsatt ha mye spenst i seg.

Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. La den renne av seg i 10 sek på et klede, så ikke det kommer vann på tallerkenen.

 

Brett ut skinke på et stykke bakepapir, høvle over fersk parmesan, eller del den i staver som på bildet. Legg på asparges og rull sammen.

Ta over god olivenolje og flaksalt.

 

 

 

 



Visste du at?

Du kan gjerne bruke bacon i stedet for spekeskinke, surr dem da i litt smør i stekepannen. 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 347 kcal
Proteiner 30,9 proteiner
Fett 22,8 gram
Karbohydrater 2,9 gram
Kostfiber 0,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 86,75 kcal
Proteiner 7,72 proteiner
Fett 5,7 gram
Karbohydrater 0,73 gram
Kostfiber 0,1 gram