Knekkebrød


Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 187 g sesamfrø
  • 5 dl vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt

Tid

95 min


Antall porsjoner

40


Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader, varmluft.

 

Finhakk mandler og hasselnøtter i foodprocessor/blender. Ha i alle ingrediensene i en stor bolle. Tilsett vann og rør godt. Røren er veldig flytende, så la den svelle i 10-15 minutter.


Ha så bakepapir på to stekebrett, og fordel røren jevnt på disse to med en slikkepott. Rut opp med en kniv eller ett pizzahjul, og sette brettene inn i ovnen.


Sett et brett helt øverst og det andre helt nederst. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene, og lar de stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftovn, lar du brettene stå 70 minutter hver for seg, midt i ovnen.

 

Etter stekingen tar du brettene ut, og knekker opp med en gang. Her må du være rask, så det ikke blir altfor sprøtt før du får lagd fine ruter.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4179,1 kcal
Proteiner 141,9 proteiner
Fett 364,2 gram
Karbohydrater 60,3 gram
Kostfiber 70,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 104,48 kcal
Proteiner 3,55 proteiner
Fett 9,11 gram
Karbohydrater 1,51 gram
Kostfiber 1,76 gram