knekkebrød


Ingredienser

  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 ss havrekli
  • 1 ss mandelmel
  • 1 ts fiberhusk
  • en klype salt
  • 2 dl vann

Tid

60 min


Antall porsjoner

12


Slik gjør du

Sett stekeoven på 150 grader. Bland sammen alt det tørre og tilsett vann litt og litt. Prøv deg frem med 1-2 dl vann, til deigen blir passe. Spre så blandingen utover en stekeplate med bakepapir.

 

For å få knekkebrødene tynnest mulig og spre røra best mulig jevnt ut kan du legge et ark med bakepapir over blandingen. Da kan du enkelt klemme ut og jevne ut røra. Rut forsiktig opp røra med et pizzahjul i passe størrelser før du setter dem i ovnen.

 

Sett brettet i ovnen, stek først i 10 minutter. Åpne så ovnsdøren og slipp ut damp. Stek videre i 10 minutter til før du tar ut knekkebrødene. Avkjøles på rist.

 

Tips! Hvis knekkebrødene ikke er sprø eller stekt nok, kan du sette dem inn igjen i oven, denne gangen med oppsiden ned. La dem stå i ca 5 minutter. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1086 kcal
Proteiner 36,9 proteiner
Fett 94,5 gram
Karbohydrater 14,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 90,5 kcal
Proteiner 3,08 proteiner
Fett 7,88 gram
Karbohydrater 1,18 gram