Kylling nuggets


Ingredienser

  • 500 g kyllingbryst
  • 150 g mandler
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts italiensk krydder
  • 70 g fløte
  • 1 stk egg
  • 1 g cayennepepper
  • olivenolje

Tid

min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Kutt kyllingen i passelige "nugget" størrelser. Varm opp ca 2 cm olje i en panne. ( Bruk gjerne en wok for å begrense sprut ) Bland t, løkpulver og italiensk krydder i en blender og mix til blandingen er fin som mel.


Bland fløte, egg og cayennepepper godt med en gaffel i en bolle.


Dekk kyllingen i mandelblandingen, så i fløteblandingen og så en gang til i mandelblandingen.
Når oljen er varm legg i kylling-nuggets og stek til gjennomstekt og sprø, ca 3 minutter på hver side. (Unngå å snu for mange ganger da mandelblandingen kan smuldre )


Når nuggets tas ut av oljen, lar du dem avkjøles på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig olje, og for å la mandelblandingen bli sprø og holde seg bedre på plass.

 

Visste du at?

.... Du kan også bruke kokos eller  Bacongull eller baconsvor til å panere med. (Pass på at det er den ekte typen, ikke snacks med baconsmak!) 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2654 kcal
Proteiner 176,7 proteiner
Fett 204,9 gram
Karbohydrater 17 gram
Kostfiber 18,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 663,5 kcal
Proteiner 44,17 proteiner
Fett 51,22 gram
Karbohydrater 4,25 gram
Kostfiber 4,57 gram