Kyllingfilet m/ dadler, bacon & blomkålmos


Ingredienser

  • 600 kg Kyllingfilet
  • 10 stk Ferske dadler
  • 10 stk Baconskiver
  • Blomkålmos:
  • 1 stk Blomkål
  • 2 ss Ghee
  • 1 dl Kokosmelk
  • Ferskrevet muskattnøtt
  • Salt og pepper etter smak

Tid

30 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Lag kyllingfilet:

Fjern steinen i dadlene og hakk de opp i små biter. Stek så kyllingfiletene på middels høy varme, noen minutter på hver side. Ta kyllingen ut av pannen og del dem på langs, nesten helt over. Stapp dadlene inni. Surr bacon rundt, dekk gjerne hele kyllingen.

Stekes i ovn eller stekepanne i Ghee eller kokosfett. til kyllingfileten er ferdig. Snu dem etter en stund, slik at baconet blir jevnt stekt.

 

Lag blomkålmos:

Kok/Damp blomkål til det er mørt. Tilsett salt, pepper og ferskrevet muskattnøtt. Rør inn kokosmelk og ghee. Stamp det hele sammen til en fin og jevn mos. 

Visste du at?

.... Hvis du vil ha mindre karbohydrater i denne retten kan du kutte ut dadlene. Det er også veldig godt å fylle kyllingfilet med ost. Brie er superdigg!


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1611,1 kcal
Proteiner 68,8 proteiner
Fett 77,9 gram
Karbohydrater 154,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 402,77 kcal
Proteiner 17,2 proteiner
Fett 19,48 gram
Karbohydrater 38,65 gram