Laks i form


Ingredienser

  • 300 g laks
  • 300 g asparges i bunt
  • 3 ts sitronpepper
  • 2 stk egg
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl revet ost
  • 25 g frisk gressløk bunt

Tid

30 min


Antall porsjoner

3



Oppskriften kommer fra Foto: Godfisk


Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok aspargesen i ca 5 min i lettsaltet vann. Legg dem over i ett dørslag, og la dem renne av seg.

 

Skjær laksen i en halv cm brede skiver. Smør en form og legg laks og asparges lagvis i formen. Salte og pepre. Visp sammen  egg, fløte, gressløk og ost. Hell blandingen i formen. Sett formen i ovnen og stek i ca 30 min.

 

Tips! Hvis du ikke bruker meieriprodukter så kan du erstatte fløten med kokosmelk og bruk næringsgjær, revet muskattnøtt og hvitløk i stedet for ost. Smak til.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1099,4 kcal
Proteiner 34,9 proteiner
Fett 98,1 gram
Karbohydrater 15,9 gram
Kostfiber 6,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 366,47 kcal
Proteiner 11,63 proteiner
Fett 32,7 gram
Karbohydrater 5,3 gram
Kostfiber 2,1 gram