Lammestek, tapenadespekket


Ingredienser

  • Tapanade:
  • 1 dl Sorte oliven uten steiner
  • 3 stk Hvitløksfedd
  • 4 stk Ansjosfileter
  • 2 ss Kapers
  • 2 ss Frisk timian
  • Sitronskall av en sitron
  • 2 ss Olivenolje
  • Nykvernet pepper
  • Steika:
  • 1 stk Lammestek med eller uten bein (ca 2-3 kg m/ bein)
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 stk Sitroner
  • 2 stk hele hvitløk
  • Steketermometer

Tid

60 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Hakk oliven, hvitløk, ansjos, kapers og timian for hånd.

Bland i sitronskall, olivenolje og pepper.

 

Lag et snitt på tvers i lammesteken, fyll inn tapanaden og bind sammen steken med bomullstråd. Gni steken inn med olivenolje, salt og pepper. 

Legg steken i en langpanne, det er lurt å bruke steketermometer.  Pass på at den ikke treffer beinet, hvis du ikke bruker en utbeinet stek. 

Legg delte sitroner og halve hvitløk rundt steiken. Hell i litt vann.

 

Sett steken på rist i midterste rille i ovnen. Stek ved 125° til termometeret viser ca 62° for en rosa stek.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på benken i ca 10 - 15 minutter.





Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4749 kcal
Proteiner 502,8 proteiner
Fett 284,9 gram
Karbohydrater 40,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 791,5 kcal
Proteiner 83,8 proteiner
Fett 47,48 gram
Karbohydrater 6,77 gram